Ελλάδα

Λάρισα: Παρουσιάστηκε η μακέτα «ασφαλούς» σιδηροδρόμου

«Θέλουμε να έρθουν και να μας επισκεφθούν σχολεία, παιδιά και σύλλογοι και να δουν, αυτή τη μακέτα για να καταλάβουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να υπάρξει σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών ΛάρισαςΓιάννης Μάνθος, το πρωί της Κυριακής από το Σιδηροδρομικό Μουσείο. Η μακέτα που τιμά την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών παραχωρήθηκε από την οικογένεια Βασιλακοπούλου και αποτελεί ένα σύστημα τηλεδιοίκησης.

 

 

Ο κ. Μάνθος και το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας παρέλαβαν τη μακέτα πριν από περίπου ένα μήνα, επιδιορθώνοντας το έργο που είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1960 ο Σπύρος Βασιλακόπουλος. Για τον κ. Βασιλάκοπουλο μίλησαν οι δύο κόρες του, Αγγελίνα και Αλεξάνδρα, που βρέθηκα το πρωί της στις εκδηλώσεις, μιλώντας για το έργο του πατέρα τους «που αγαπούσε τους σιδηροδρόμους». Οι ίδιες δήλωσαν ευτυχισμένες που το έργο του Σπύρου Βασιλακόπουλου βρήκε το νέο του σπίτι στη Λάρισα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, που ανέφερε πως το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση των καταστροφών της Κοιλάδας των Τεμπών. «Τα Τέμπη να μην είναι συνώνυμα ενός δυστυχήματος, να μην ξεχαστεί η μνήμη των θυμάτων, αλλά το δυστύχημα και αρνητική αναφορά που υπήρχε στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, έδωσε συγχαρητήρια στις κόρες του Σπύρου Βασιλακόπουλου, γιατί το έργο που ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες είναι ένα μάθημα σε όλους ακόμα και σήμερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος, ευχαρίστησε το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας για την προσφορά τους, σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να βρεθούν δίπλα για να γίνουν και νέα έργα, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας του Δήμου Λαρισαίων, Φώτης Τζατζάκης, εξήγησε πως το έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης προς όλους τους πολίτες.

Τέλος, στην εκδήλωση βρέθηκε και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ, Γιάννης Φεστερίδης, που σημείωσε πως «το κέντρο του σιδηροδρόμου δεν είναι η Αθήνα, αλλά η Λάρισα».

Νωρίτερα, στους χώρους του σταθμού παρουσιάστηκε μία πλήρως ανακαινισμένη δρεζίνα ΜΒ330, όπου παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πάνω της εντός τους σταθμού, ενώ πραγματοποιήθηκε και ξενάγηση στο πολεμικό καταφύγιο του σταθμού και Μουσειακό Θεματικό Πάρκο, που είναι πλέον επισκέψιμο.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης