Ελλάδα Ροή

Μέχρι τις 7 μ.μ. ανοιχτή η ε.ο. Αθηνών-Λαμίας

Ανοιγμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας μόνο για έξι ώρες, από τη μία το μεσημέρι έως τις επτά το βράδυ, αποφάσισαν οι αρχές, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με φόντο την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ωστόσο, από τις 19:00 σήμερα η εθνική οδός θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοιδης. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, η Εθνική από την Κηφισιά μέχρι την Λαμία έκλεισε, με απόφαση του υπουργού,

Όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της κατάστασης, μιλώντας στο kathimerini.gr, τις αρχές προβλημάτισε το γεγονός ότι χθες, ημέρα κατά την οποία ήταν υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε ελέγχους στο εθνικό δίκτυο, οι οδηγοί στην πλειοψηφία τους δεν είχαν μαζί τους σχετικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια, έως και την Τετάρτη τα ξημερώματα. Μέχρι τότε θα επανεξετάζεται διαρκώς το θέμα της κυκλοφορίας. Οι αρχές συστήνουν την αποφυγή των μετακινήσεων όσο διαρκούν τα φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων είναι σε εξέλιξη εκτροπές της κυκλοφορίας.

«Η κατάσταση σε προάστια όπως το Περιστέρι, το Χαλάνδρι ή το Μαρούσι, δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στη Θήβα, το Σχηματάρι ή τη Μαλακάσα. Τα φαινόμενα ακόμη και τώρα παραμένουν σφοδρά και οι ποσότητες χιονιού που έχουν πέσει με ολικό παγετό στο οδόστρωμα μεγάλες», τονίζουν οι ίδιες πηγές περιγράφοντας την εικόνα που διαμορφώνεται σε μέρος του οδικού δικτύου λόγω της κακοκαιρίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης