Ελλάδα

Μπορώ να βρω σε ποιον ανήκει η πινακίδα ενός οχήματος; Ποιες πληροφορίες ανακαλύπτεις με ένα ΚΛΙΚ

Πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας ενός οχήματος, κάθε οδηγός μπορεί να δει αν αυτό έχει κλαπεί ή αν είναι ανασφάλιστο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα μπορούν να βρουν εύκολα οι πολίτες χάρη στην υπηρεσία Open Car που αισίως συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας.

Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου του 2022 από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο opencar.services.gov.gr. Κάθε πολίτης μπορεί να αντλήσει χρήσιμα στοιχεία για οποιοδήποτε όχημα, πληκτρολογώντας απλά τον αριθμό κυκλοφορίας. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που παρέχονται είναι οι ακόλουθες:
– Aν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
– Aν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο
– Tο χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.Υπεύθυνος φορέας είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενώ την ανάπτυξη και λειτουργία της πλατφόρμας είναι το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ (ΕΔΥΤΕ ΑΕ).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης