Ελλάδα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Άνθρωπος 4.0” του Δ. Λακασά στη Λάρισα με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στηρίζοντας την πολιτισμική και πνευματική δραστηριότητα της πόλης της Λάρισας, στήριξε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά, Άνθρωπος 4.0, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργανώθηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τον  Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων, το Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος (Business Future Institute) και τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, στη Λάρισα.

 

Το βιβλίο, το οποίο έχει την επιμέλεια του Δημήτρη Γούλια, αναφέρεται στις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο πώς δηλαδή ο άνθρωπος θα καταφέρει να αξιοποιήσει προς όφελος του τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, χωρίς να χάσει την ανθρωπιά του και έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση κριτικών και αναγνωστών.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε υπό τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων και του Ινστιτούτου Επιχειρηματικού Μέλλοντος (Business Future Institute). Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε η Δρ. Ελένη Μπάρδα, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Campus Θεσσαλίας στη Λάρισα, η οποία μίλησε για το βιβλίο.

Στη διάρκεια της ομιλίας της η Δρ. Μπάρδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο αποτελεί τροφή για σκέψη και προβληματισμό για την κοινωνική διάσταση του σύγχρονου ανθρώπου. Η ιστορική διαδρομή των επαναστάσεων είναι άμεσα συνυφασμένη με τις κοινωνικές πτυχές του ανθρώπου, ιδιαίτερα στο σήμερα της πανδημίας, της covid εποχής και σε ένα γενικότερο πλαίσιο της εποχής της πληροφορίας, που αποτέλεσε επανάσταση και άλλαξε τις συνθήκες της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε βασικούς τομείς, όπως στον κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό τομέα. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της με έναν προβληματισμό του Nicanor Segundo Parra Sandoval, ο οποίο -όπως τόνισε- έγινε εντονότερος με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου «Περνάμε καιρούς ολέθριους: Αδύνατο να μιλήσεις χωρίς να πέσεις σε αντίφαση, αδύνατον να σωπάσεις χωρίς να γίνεις συνένοχος».

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν και οι αξιότιμοι κ.κ. Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ, Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΚΔΘ.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses, 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.  Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει και στη Θεσσαλία υπερσύγχρονο campus διεθνών προδιαγραφών, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.  To campus Θεσσαλίας καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διαλέξεων, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, εξωτερικούς χώρους με άφθονο πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης