Ελλάδα

Ποια αυτοκίνητα δεν πλησιάζουν οι κλέφτες

Ο ετήσιος απολογισμός της Hellas Direct για τις κλοπές αυτοκινήτων περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αναδεικνύει τα πιο «ασφαλή» από κλοπές μοντέλα.

 

Οι περισσότερες λίστες και έρευνες σχετικά με τις κλοπές αυτοκινήτων αφορούν τα μοντέλα που «γυαλίζουν» στο μάτι των διαρρηκτών και όχι αυτά που τους αντιστέκονται ή δεν «εξυπηρετούν» το σκοπό τους.

Ο ετήσιος απολογισμός της Hellas Direct για τις κλοπές αυτοκινήτων περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αναδεικνύει τα πιο «ασφαλή» από κλοπές μοντέλα.

Οι περισσότερες λίστες και έρευνες σχετικά με τις κλοπές αυτοκινήτων αφορούν τα μοντέλα που «γυαλίζουν» στο μάτι των διαρρηκτών και όχι αυτά που τους αντιστέκονται ή δεν «εξυπηρετούν» το σκοπό τους. Ειδικότερα, η Hellas Direct ανέλυσε τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της για το 2022, πάντα με βάση τα ασφαλισμένα σε αυτή αυτοκίνητα, και μας παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική λίστα που περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα που κλάπηκαν με τη μικρότερη συχνότητα, αλλά και την σχέση που έχει το μέγεθος του αυτοκίνητου και η ηλικία του οδηγού με τις κλοπές. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, τα μοντέλα που δεν επιλέγουν για λεία τους οι κλέφτες – για διάφορους λόγους, μπορεί για παράδειγμα να έχουν μικρή ζήτηση για ανταλλακτικά ή να είναι δύσκολο ή χρονοβόρο να τα διαρρήξουν- είναι τα Honda Civic και Toyota Avensis με μία κλοπή ανά 1.000 ασφαλισμένα Ι.Χ. και ακολουθούν τα SEAT IbizaFIAT SeicentoFIAT PuntoPeugeot 206Hyundai GetzToyota AurisHyundai i30 και Nissan Almera, με 2 κλοπές ανά 1.000 αυτοκίνητα. Σημαντικό ρόλο όμως φαίνεται ότι παίζει και το μέγεθος του αυτοκίνητου, καθώς ένα μοντέλο με μήκος 3,7 μέτρων έχει σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να κάνει «φτερά» σε σχέση με ένα μεγαλύτερο.

Ενημερωτικά, το μήκος των υπόλοιπων αυτοκινήτων που έπεσαν θύμα κλοπής μέσα στο 2022 και καλύπτονταν ασφαλιστικά από την Hellas Direct, δεν παρουσιάζει αυξομειώσεις (περίπου 4 αυτοκίνητα ανά 1.000 κλοπές), εκτός από τα αυτοκίνητα με μήκος μεταξύ 4,4 – 4,7 μέτρα που σημειώθηκαν 5 περιστατικά για κάθε 1.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, ο ετήσιος απολογισμός της Hellas Direct αναφέρει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο σχετικό με τις κλοπές, και δεν είναι άλλο από την ηλικία του ασφαλισμένου οδηγού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, υπήρξαν 9 κλοπές σε κάθε 1.000 οδηγούς ηλικίας 20 έως 29 ετών, ποσοστό που ακούγεται «μικρό» αλλά είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιο σε σχέση με τους ασφαλισμένους ηλικίας 50 έως 59 ετών.

Αρκετοί ίσως θα αναρωτηθείτε το τι σχέση έχει η ηλικία του ασφαλισμένου οδηγού με την επιλογή των κλεφτών, αλλά και για αυτό υπάρχει εξήγηση. Όπως είναι λογικό, οι νεότεροι ηλικιακά οδηγοί κυκλοφορούν περισσότερο και κατά συνέπεια είναι ευκολότερο να γίνουν στόχος των επιτήδειων. Όποιος κυκλοφορεί, φαίνεται. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες να στοχοποιηθούμε από τους κλέφτες αυτοκινήτων; Η απάντηση είναι η σωστή πρόληψη, όχι μόνο με τεχνικά μέσα, αλλά με ασφάλεια αυτοκινήτου που να περιλαμβάνει καλύψεις για μερική και ολική κλοπή, καθώς υπάρχουν παθόντες που τελικά χρειάστηκαν και τις δύο καλύψεις. Και για αυτό έχει φροντίσει η Hellas Direct, προσφέροντας τα πιο ολοκληρωμένα και προσιτά πακέτα ασφάλισης για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

carandmotor.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης