Ελλάδα Ροή

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών – Την Παρασκευή 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, «με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αυξανόμενη διασπορά της Δέλτα και τη διαθεσιμότητα εμβολίων που είναι ασφαλή».

 

«Τα οφέλη υπερτερούν των ενδεχόμενων παρενεργειών», είπε για να σημειώσει ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων.

Όπως είπε κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

«Η Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα – πρόκειται για την μετάλλαξη που απειλεί τους ανεμβολίαστους», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, κάνοντας λόγο για «ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία».

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από την λοίμωξη με covid», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα παιδιά είναι το αίτιο των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Επισήμανε ότι αυτό μπορεί να ευθύνεται και για νέες μεταλλάξεις, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι «οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης