Ελλάδα Ροή

Πόσο κοστίζουν τα PCR και rapid test

Το τελικό ποσό το οποίο θα πληρώσει κάποιος που θέλει να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο PCR ή rapid test για κορονοϊό σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, περιλαμβάνει το σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση, η τιμή δειγματοληψίας προστίθεται στην τιμή χρέωσης της ανάλυσης του δείγματος με αποτέλεσμα οι τιμές για PCR και rapid test να διαμορφώνονται σε 40 και 60 ευρώ αντίστοιχα.

Η τελική τιμή για PCR
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο PCR σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο ή σε ιδιωτική κλινική θα κληθεί να πληρώσει 60 ευρώ, 40 δηλαδή για ανάλυση και 20 για δειγματοληψία. Η τελική τιμή για rapid test
Εάν κάποιος θέλει να υποβληθεί σε rapid test σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο ή σε ιδιωτική κλινική θα κληθεί να πληρώσει 20 ευρώ, 10 δηλαδή για ανάλυση και 10 για δειγματοληψία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης