Ελλάδα

Ραγκούσης: “Η πρόταση μομφής έρχεται από την ίδια την κοινωνία”

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας και στο OPEN TV, με Μ. Αναγνωστάκη και Γ.Κολοκυθά φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Ραγκούσης.

 

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “είτε σήμερα για τον κ.Καραμανλή είτε αύριο για τον κ. Μητσοτάκη είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να κάνουν μία ρητή και καθαρή δήλωση ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι ο κ.Καραμανλής απεκδύεται της προστασίας των 158 βουλευτών της ΝΔ και τίθεται στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών. Αν δεν κάνει μια τέτοια δήλωση αύριο ο κ. Μητσοτάκης, τότε να μην αναρωτιούνται γιατί το 89% της ελληνικής κοινωνίας που πιστεύει ότι υπάρχει ατιμωρησία θα γίνει 99% τις επόμενες εβδομάδες”.

Συμπλήρωσε ότι “το Σύνταγμα προφανώς θέλει αναθεώρηση στο άρθρο 86, αλλά αυτή τη στιγμή ο λόγος που υπάρχει ατιμωρησία και αυτό το πέπλο προστασίας τον κ.Καραμανλή, είναι οι 158 βουλευτές της νέας Δημοκρατίας και όχι το Σύνταγμα. Εάν η Νέα Δημοκρατία στην σημερινή Βουλή δεν ήταν πλειοψηφία, ο κ. Καραμαλής θα είχε ήδη τεθεί στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών.

Φτάσανε στο άκρον άωτον να λένε ότι θα τους ρίξουν τα συμφέροντα και συγκεκριμένα ο εκδότης του Βήματος ο κ.Βαγγέλης Μαρινάκης όταν είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι χάρη στον κ.Μαρινάκη και ορισμένους ακόμη μεγάλους επιχειρηματίες είναι σήμερα Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με μία μάλιστα αδιατάρακτη πενταετή θητεία.

Η μομφή που συζητείται στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συνυπογραφή των υπολοίπων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης, στην πραγματικότητα έρχεται από την ίδια την κοινωνία. Διότι η κοινωνία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι τρόποι και όλα τα μέσα από την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει συγκάλυψη. Συγκάλυψη για ένα και μόνο θέμα που είναι των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που έχει ο κ.Καραμανλής ως π.υπουργός Μεταφορών, στην συγκεκριμένη τραγωδία των Τεμπών. Η κοινωνία λέει δεν μπορείτε να βάζετε ασπίδα στον Καραμανλή τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να εμποδίσετε την δικαιοσύνη- ως τη μόνη αρμόδια-να κρίνει αν πράγματι ο Καραμανλής είναι αθώος ή ένοχος”.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης