Ελλάδα

Το τάμα του ιερέα που βρήκε γιατρειά – Πήγε καβαλάρης στον Άγιο Γεώργιο – Προσκύνησε με το άλογο του (ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γιορτές των Ελλήνων κουβαλούν πολλή πίστη και ανάγκη για ένα θαύμα. Όλοι σε κάποια δύσκολη στιγμή στη ζωή μας, όταν είδαμε τις ελπίδες μας να λιγοστεύουν, με τα χέρια υψωμένα ως ικέτες, ψιθυρίσαμε ένα τάμα. Περιμένοντας το θαύμα…

Με την εικόνα του Αι Γιώργη στην αγκαλιά, ένας καβαλάρης έφτασε σήμερα παραμονή της γιορτής στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας, εκπληρώνοντας το δικό του τάμα. Έκπληκτοι οι πιστοί που παρακολουθούσαν τον εσπερινό, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του, τον ιερέα του Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου, Γεώργιο Κάλλο.

Τον καβαλάρη ιερέα, υποδέχθηκαν έξω από την εκκλησία οι δικοί του άνθρωποι. Η σύζυγός του και οι γονείς του. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν προσκύνησε μαζί με το άλογο του, ασπάστηκε την εικόνα που έφερε στον Άγιο κι ύστερα παρακολούθησε τον εσπερινό και την αρτοκλασία.

Πάνε τρία χρόνια που ο πατέρας Γεώργιος αρρώστησε βαριά από τον ιό H1N1. «Για έναν ολόκληρο μήνα ο πυρετός δεν έπεφτε κάτω από το 40. Έλιωνα μέρα με την ημέρα, βασανιζόμουνα από φρικτούς πόνους και εξανθήματα. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Ένιωθα ότι τελειώνει το λάδι στο καντήλι μου, ένιωθα το θάνατο, έβλεπα πως σιγά σιγά φεύγω… Η κατάσταση μου επιδεινώνονταν και όταν δεν έμεινε ζωντανή καμιά ελπίδα, έταξα στον Αι Γιώργη, αν καταφέρω να σταθώ ξανά στα πόδια μου, να πάω καβαλάρης στη γιορτή του, από την εκκλησία μου στον ναό του. Σήμερα, ήρθε η ώρα να εκπληρώσω το τάμα μου. Να του προσφέρω μια εικόνα, να τον δοξάσω και να τον ευχαριστήσω που έκανε το θαύμα του…» μας εξομολογείται.

Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την περιοχή ο πατέρας Γεώργιος μετά τον εσπερινό δέχθηκε τις ευχές ιερέων και πιστών, που τον καμάρωναν γερό και δυνατό. Και ήταν, σαν όλοι να σκέφτονταν το ίδιο. Η πίστη μετακινεί και βουνά. Και κάνει θαύματα…

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον καβαλάρη ιερέα

lamianow.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης