Ελλάδα

Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Γεροβασίλη-Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές

«Μακάρι να μην χρειαζόταν, αλλά όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου: Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης μου», τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του κόμματος. «Το δίλημμα μας είναι υπαρξιακό, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά, είπε: «Δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από μας».

 

«Δεν υπάρχουν αντίπαλοι εδώ, δεν είναι αρένα το συνέδριο – όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας: πάμε όλοι μαζί, δίπλα στην κοινωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη στην αρχή της ομιλίας της, σημειώνοντας ότι «δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο».

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, οι άνθρωποί της». Και συνέχισε: «Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα, το κόμμα μας υποχωρεί διαρκώς – σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική». «Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, ούτε συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας», σημείωσε.

«Πρέπει να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν ακριβά», είπε, αναφέροντας με έμφαση: «Αλλο τα λάθη απειρίας κι άλλο τα λάθη της αλαζονείας». «Χρειαζόμαστε σοβαρότητα κι αξιοπιστία», σχολίασε και συμπλήρωσε: «Απαραίτητη η επικοινωνία, αλλά φτάνει μόνο;», ζητώντας παράλληλα «συγκροτημένη πολιτική λειτουργία».

«Ο ρόλος του προέδρου είναι να αγκαλιάζει κι όχι να απομακρύνει, ο ρόλος του είναι να μεγαλώνει το κόμμα – να προσθέτει δυνάμεις κι όχι να αφαιρεί», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, έθεσε -όπως είπε- το δίλημμα, «το παλιό ή το νέο;», με πολλούς συνέδρους να φωνάζουν «το νέο». Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «το νέο δεν είναι μεσσιανισμός -χρειαζόμαστε νέες ιδέες και αποφασιστικές λύσεις».

«Εκλογές στις 10 Μαρτίου»

Ακολούθησε στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δήλωσε: «Καλωσορίζω την κ. Γεροβασίλη σε έναν όμορφο αγώνα».

Συνέχισε, εκφράζοντας τη δέσμευση του, ότι θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος κι ότι θα δουλέψει για το κόμμα ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. «Εφόσον κερδίσω, την επόμενη ημέρα θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής να φέρουμε όλοι μαζί εις πέρας τις καταστατικές αλλαγές», είπε και υπογράμμισε: «Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει η δικιά μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει, πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, υβριδικά, για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή».

Συλλογή υπογραφών
Νωρίτερα, μια σειρά από μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών ζητώντας την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης