Επιχειρείν

ΟΛΥΜΠΟΣ: Πρώτο βραβείο στο συνέδριο του Economist για την ανακύκλωση συσκευασιών

Την ύψιστη τιμή και αναγνώριση για την συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος έλαβε η ΟΛΥΜΠΟΣ, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

 

 

Τα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και οι πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΟΛΥΜΠΟΣ, επιβραβεύθηκαν με την κορυφαία διάκριση στον διαγωνισμό Green Awards 2023, στην ενότητα «Χρήση Ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων».

Οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι φορείς που έλαβαν μέρος, αξιολογήθηκαν με βάση την συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση παραγόντων που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη εταιρία τροφίμων στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 30% ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET σε όλες ανεξαιρέτως τις ΡΕΤ συσκευασίες της, τέσσερα χρόνια πριν την υποχρεωτική χρήση με βάση τη νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ το 2025.

Το βραβείο, από τα χέρια του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, παρέλαβαν ο Μιχάλης Κανταρτζής – διευθυντής εργοστασίου Όλυμπος, και ο Νικόλαος Μάρκου – Packaging R&D Manager της Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης