Επιχειρείν

Ομιλία Χατζηγάκη στο Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο (video)

Ομιλία για τις πράσινες μορφές ενέργειας και το ρόλο των υπεράκτιων αιολικών στην πράσινη πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power, κ. Μικέλης Χατζηγάκης, στο business forum του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

 

 

 

Ο κ. Χατζηγάκης στάθηκε στις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα εάν καταφέρει να «δαμάσει» την θαλάσσια αιολική ενέργεια. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα θαλάσσια αιολικά δυναμικά στην Ευρώπη, μεγάλο θαλάσσιο χώρο με βαθιά νερά και ιδανικές συνθήκες ιδιαίτερα για τα πλωτά αιολικά. Η κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα της την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,  κατάφερε να περάσει το πρώτο νομοσχέδιο για τα υπεράκτια αιολικά και στοχεύει στον πρώτο διαγωνισμό στα τέλη το 2026 με στόχο μέχρι το 2030 να έχει εγκατεστημένη ισχύ 2 GW.

Ο κ. Χατζηγάκης αναφέρθηκε στην εμπειρία της Hexicon η οποία έχει παρουσία σε 20 χώρες του κόσμου με χαρτοφυλάκιο μικτής ισχύος 17000 MW (portfolio gross capacity) και υπογράμμισε πως η προηγμένη τεχνολογία της μπορεί να βοηθήσει στο να παραχθεί περισσότερη ενέργεια με μικρότερο κόστος. Ολόκληρη την παρέμβαση Χατζηγάκη αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε παρακάτω:

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης