Παραπολιτικά

Αναφορά Παπακώστα στους νεκρούς στο Μάτι προκάλεσε ένταση στη Βουλή (video)

Με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής σημειώθηκε η πρώτη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Αρχικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πήρε τον λόγο και δήλωσε συντετριμμένη για την τραγωδία, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ώστε η συγγνώμη να μετουσιωθεί σε πράξεις.

 

 

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτησή του έθεσε το θέμα του να μην καταγραφούν οι απουσίες καταγγέλοντας την πρακτική του υπουργείου Παιδείας. «Δεν έχετε δικαίωμα να πενθείτε μόνο εσείς κυρία μου. Όχι κυρία μου τα παιδιά δεν πενθούν; Απαντήστε τώρα. Οι απουσίες θα καταγραφούν ή όχι; Δεν πενθείτε μόνο εσείς πενθούν και τα παιδιά», είπε ο βουλευτής.

Οι αναφορές του βουλευτή προκάλεσαν αντιδράσεις στην αίθουσα, με την βουλευτή ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα να αφήνει αιχμές για το Μάτι. Ο κοινοβουλευτικός διάλογος που καταγράφθηκε στα πρακτικά της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έχει, αυτολεξεί, ως εξής:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Απαντήστε τώρα οι απουσίες θα καταγραφούν ή όχι; Απαντήστε τώρα. Δεν πενθείτε μόνο εσείς, πενθούν και τα παιδιά και έχουν δικαίωμα να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ – ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Εσείς μιλάτε που δεν τολμήσατε να πείτε μια συγνώμη για αυτούς που καήκαν στο Μάτι;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Τέτοια αθλιότητα στην Βουλή, συμψηφισμός νέκρων, ντροπή σας! Ντροπή σας! Τέτοια αθλιότητα εδώ μέσα. Ντροπή σου! Ντροπή σου!

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ – ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Οι ευθύνες είναι εξίσου διαχρονικά.

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Υπάρχει σε όλη τη χώρα πένθος αλλά και οργή γιατί πέθαναν τόσο άδικα 57 άνθρωποι -πολλά νέα παιδιά. Την οργή τη βλέπουμε στη νεολαία που κατέβηκε στους δρόμους, όχι απλώς για να πενθήσει αλλά να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που θεωρεί τη ζωή, αριθμό. Και τι είδαμε απέναντί τους; το πρόσωπο ενός ανάλγητου κράτους, που επιχείρησε να διαλύσει με ΜΑΤ και χημικά τις μεγάλες νεανικές κινητοποήσεις (συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλην Ελλάδα) και ταυτόχρονα ένα υπουργείο Παιδείας που… καταμετρά απουσίες όσων συμμετείχαν σε αυτές! Αν είναι δυνατόν! Δακρυγόνα, γκλομπ και απουσίες για τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τον θάνατο 57 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλών συνομηλίκων τους!

✦ Αυτή είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας!

✦ Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που ζητά «συγγνώμη» χωρίς να την εννοεί, πέντε μέρες αργότερα και αφού έχει στο μεταξύ διαπιστώσει ότι η επικοινωνιακή διαχείριση δεν έκαμψε την οργή!

✦ Αυτή είναι η κυβέρνηση που απέναντι στις δημοκρατικές διαμαρτυρίες της νεολαίας έχει ως μοναδικό όπλο τη βία και τα ΜΑΤ!

Μιλούσα σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για το «μπούλινγκ» στα σχολεία. Κατατεθειμένο από την κυβέρνηση του θεσμικού μπούλινγκ και της βίας απέναντι στους νέους -τι υποκρισία!

Στο τέλος της ομιλίας μου, και αφού έχω διακοπεί πάνω από δεκαπέντε φορές, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι. Πρόκειται πρωτίστως για πολιτική επιλογή της ΝΔ και δευτερευόντως για προσωπική χυδαιότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρκετά στελέχη της Δεξιάς ψιθυρίζουν ήδη την προσφυγή σε συμψηφισμούς. Η κα Παπακώστα την ξεστόμισε δυνατά μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για συμπεριφορά ανάξια για βουλευτή.

Όλο το βίντεο της αντιπαράθεσης παρακάτω:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης