Παραπολιτικά

Για πρόεδρος στην ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Σακκάς. Αιχμές από Νασιακόπουλο

Ανατροπή δεδομένων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας  μετά και την  πρωτιά που κατέγραψε ο Νίκος Σακκάς στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr με βάση και τα νέα δεδομένα ο δήμαρχος Τρικκαίων προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης, στη θέση του απερχόμενου προέδρου Θανάση Νασιακόπουλου ο οποίος ήταν μεν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, έμεινε δε πίσω σε ψήφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις από την πλευρά Σακκά, ο οποίος αρχικά προορίζονταν για αντιπρόεδρος. Η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Καρφιά από Νασιακόπουλο: “Παραβιάστηκαν οι αξιακοί μου κανόνες”

Σε ανακοίνωσή του ο Θανάσης Νασιακόπουλος, επισημαίνει:

«Στην πολιτική μου διαδρομή αλλά και γενικότερα σε κάθε δράση  στη ζωή μου πορεύτηκα έχοντας ως γνώμονα τους κανόνες της ηθικής και τις αρχές της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας.

Η αυτοδιοικητική μου πορεία και  η ενασχόληση μου με τα κοινά εδώ και 10 χρόνια βασίστηκε στις παραπάνω αρχές αλλά  κυρίως εδράστηκε στο σεβασμό της θεσμικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξιακών  κανόνων της.  Λειτούργησα  και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο φως της ημέρας και όχι στο ημίφως των οποιονδήποτε  παρασκηνίων. Αυτό είναι για μένα θέση αδιαπραγμάτευτη.

Θεωρώ ότι η ενασχόληση των αιρετών που καλούνται να υπηρετήσουν τον φορέα που τους εκπροσωπεί (ΠΕΔ) πρέπει να βασίζεται και να τηρείται  ως κόρη οφθαλμού στις αυτονόητες αρχές που προανέφερα.

Δυστυχώς οι κατευθυντήριες αρχές  και η προσωπική μου ηθική  (παρόλο που η πλειοψηφία της παράταξης εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για την θέση του προέδρου) δε μου επιτρέπουν να συνεργαστώ με ανθρώπους που βαδίζουν σε ολισθηρά μονοπάτια που εγώ ποτέ δεν περπάτησα στη ζωή μου.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η παραπάνω αναφορά μου δεν απευθύνεται στο σύνολο της ομάδας που ηγούμαι.

Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι για την ενότητα και την ομαλή λειτουργία της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα παραμείνω στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα παραιτηθώ από το όργανο.

Εύχομαι το νέο συμβούλιο να επιτύχει στο έργο του».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης