Παραπολιτικά

Δείτε πως θα κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες στα Τρίκαλα

Έχοντας μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο (μακρά ή σύντομη, μένει να αποδειχθεί) στα κομματικά επιτελεία κάνουν τους υπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του trikalavoice.gr  για τον Ν. Τρικάλων και εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η πρωτιά της Ν.Δ. (κοντά στο 10% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ) η οποία «κλειδώνει» τις τρεις (3) βουλευτικές έδρες.

Μένει η κατανομή της τέταρτης έδρας, για την οποία υπάρχουν πολλά σενάρια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει το 25% (δεν απέχει πολύ) τότε την εξασφαλίζει αυτόματα. Αν πέσει κάτω από αυτό το ποσοστό όμως τότε περιπλέκονται τα πράγματα και είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα θρίλερ να εξελίσσεται μέχρι τα ξημερώματα, της επομένης των εκλογών. Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ν.Δ. μπορεί να εξασφαλίσει και την 4η έδρα. Δεύτερο σενάριο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να την κερδίζει, μέσα από καραμπόλες, ανά την Επικράτεια. Τρίτο σενάριο θέλει την έδρα να πηγαίνει στο ΚΙΝ.ΑΛ. το οποίο είναι σταθερά τρίτο στα Τρίκαλα. Αν πιάσει πανελλαδικό πάνω από 10% τότε είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την έδρα στα Τρίκαλα, καθώς παρουσιάζει το κόμμα εδώ από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.

Το σενάριο 2-1-1

Αν και μέχρι πρότινος «δεν έπαιζε», τελευταία δείχνει πως κερδίζει πολλές πιθανότητες ένα άλλο σενάριο. Σύμφωνα με αυτό και αναλόγως των ποσοστών των κομμάτων μπορεί η Ν.Δ. να περιοριστεί μέσα από καραμπόλες στις 2 έδρες και από 1 να πάρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ..

Στα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται για εκλογές τον Μάιο, δίχως να αποκλείουν αιφνιδιασμό… μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης