Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση. Εκτοξεύτηκε σε δημοφιλία ο Σκρέκας

Φαίνεται πως οι αγωνιώδεις προσπάθειες του υπουργού Ενέργειας για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο-στόχος που επετεύχθη στη Σύνοδο της Δευτέρας-καθώς και η ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ώστε να ανταποκριθούν καλώς στην ενεργειακή κρίση αναγνωρίζονται από τους πολίτες και την ίδια την κοινωνία.

 

 

Αυτό καταγράφεται τουλάχιστον και σε νέα δημοσκόπηση, τη φορά αυτή της GPO για το POWER GAME, όπου και ο Κώστας Σκρέκας σημειώνει άλμα σε δημοφιλία με 39.4% θετικές γνώμες και πάνω από προβεβλημένους υπουργούς όπως οι Καραμανλής, Σταϊκούρας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος κ.α..

Το στοίχημα για τον Τρικαλινό πολιτικό είναι να βγει ο φετινός χειμώνας με τις λιγότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες, στόχος που έως τώρα, στα μισά της «διαδρομής» έχει επιτευχθεί με επιτυχία καθώς οι λογαριασμοί φυσικού αερίου και ρεύματος κυμαίνονται σε ανάλογα επίπεδα με περασμένα έτη, ενώ και οι τιμές των καυσίμων, καίτοι δεν είναι αποκλειστικά δικιά του αρμοδιότητα, πέφτουν. Ο Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει από τις αρχές του φθινοπώρου ότι «θα κάνουμε τα πάντα και θα δώσουμε όσες ενισχύσεις χρειαστεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πιο δύσκολου μεταπολεμικού χειμώνα».

Στον ίδιο πιστώνεται εν πολλοίς και η επιβολή πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου πανευρωπαϊκά καθώς ανέλαβε πρωτοβουλίες εδώ και εβδομάδες (δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά) πείθοντας τους ετέρους μας. Ο Κώστας Σκρέκας σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας σημείωσε: «Σήμερα η Ευρώπη, με την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, πήρε μια ιστορική απόφαση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Μια απόφαση υπέρ των πολιτών της. Η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστάτησαν σε αυτή την ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση.

Το σημερινό αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία και χωρίς κόπο. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλαμε όλο αυτόν τον καιρό αλλά και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που επέδειξαν τα κράτη- μέλη. Σήμερα, κάναμε το χρέος μας απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης