Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση: Κάτω από μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Καθαρό προβάδισμα 20,6 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

 

 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5% και σε «απόσταση αναπνοής» έπεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

 

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει καθαρό προβάδισμα με 37%, ενώ ακολουθούν οι Κασσελάκης (8%), Ανδρουλάκης (7%), Κουτσούμπας (6%), Βελόπουλος (4%), Νατσιός (2%) και Κωνσταντοπούλου (1%). Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ερώτημα οι πολίτες απάντησαν «Κανένας» σε ποσοστό 30%.

«Νούμερο ένα» πρόβλημα η ακρίβεια

Την ακρίβεια στα βασικά είδη αξιολογούν οι πολίτες ως το μείζον πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι. Σε ερώτηση για το αν η ακρίβεια έχει υποχρεώσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, το 30% απαντάει «πολύ» και το 43% απαντάει «αρκετά». «Λίγο» απαντάει το 19% και «καθόλου» το 7%.

Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό 67%, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία ότι ίσως χρειασθεί να μειώσουν τις ώρες θέρμανσης των σπιτιών τους τον χειμώνα, ενώ το 29% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Τέλος, σε ερώτημα για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου», το 33% απαντάει «λίγο», το 14% «αρκετά» και το 2% «πολύ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης