Παραπολιτικά

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα» – Το κείμενο αποχώρησης υπογράφει και μια Τρικαλινή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι αποχώρησαν από το κόμμα τα 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εντάσσονται στην «Ομπρέλα».

 

 

Μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, καθώς επίσης και οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας που συγκαταλέγονται στα τέσσερα στελέχη που είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή. Επίσης, το κείμενο αποχώρησης υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης (σ.σ.: αμφότεροι είχαν παραιτηθεί από το κόμμα την Παρασκευή), Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Λάμπρου, Θοδωρής Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Γιαννακάκη, Εφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Δεδομένης της αποχώρησης των δύο βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την ανεξαρτητοποίηση τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από 47 μέλη θα αριθμεί 45.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια», τονίζει, μεταξύ άλλων, το κείμενο που εστάλη στη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα και με κοινοποίηση στο γραφείο του προέδρου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για «πρακτική τραμπισμού, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά», αλλά και για «τοξικό κλίμα, νεοαυριανισμό και δεξιόστροφο λαϊκισμό, κραυγές και φανατισμό, μίσος για το 3% και την ιστορική πορεία της Αριστεράς».

Οπως σημειώνεται, «μια τέτοια πρακτική διωγμού ιστορικών στελεχών του χώρου μας, στην ουσία σημαίνει διωγμό και διαγραφή της ίδιας της αριστεράς από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που φοβόμαστε ότι ουδεμία σχέση έχει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως τον ζήσαμε».

Μεταξύ των 45 στελεχών που υπογράφουν την επιστολή αποχώρησης είναι και η Τρικαλινή Ουρανία Παπαζεύκου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης