Παραπολιτικά

Επίσημα τέλος ο Αλέκος. Αποχωρεί από την εκλογική διαδικασία για τον Δήμο Μετεώρων

Επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr (ΕΔΩ) ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την εκλογική κούρσα του Οκτωβρίου.

 

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μετεώρων έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου του ενώ αναφερόμενος στην δύσκολη απόφασή του υπογράμμισε πως τον οδήγησαν σε αυτή λόγοι  προσωπικοί, οικογενειακοί, ηθικοί και πολιτικοί.

“Φεύγω με καθαρά χέρια” είπε χαρακτηριστικά “φεύγω τίμιος. Φεύγω κύριος, όπως ήρθα, με το κεφάλι ψηλά. Φεύγω χωρίς διάθεση έριδας και διαχασμού. Φεύγω Δήμαρχος”.

Αναλυτικά η δήλωση του Θοδωρή Αλέκου 

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Μετεώρων, ύστερα από ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα προς εσάς , σας κάνω γνωστό ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Λόγοι προσωπικοί, οικογενειακοί, ηθικοί, πολιτικοί με υποχρέωσαν να πάρω αυτή την απόφαση, μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Δεν σας κρύβω ότι ήθελα πάρα πολύ να είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος μόνο και μόνο για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την προκοπή, την πρόοδο και το καλό του τόπου μου.
Ασχολήθηκα με τα κοινά από αγάπη, μεράκι και διάθεση προσφοράς για το δήμο μας. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως η υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός, οικονομική κρίση, πληθωρισμός, η έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Επίσης, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο δήμος ήταν υποστελεχωμένος, καθώς το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας ήταν συνεχώς μειωμένο ενώ είχαμε και πολλές αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης ή κινητικότητας.
Παρ’όλα αυτά, οργανώσαμε και νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, υποβάλλαμε μελέτες σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα όπως ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο , Περιφέρεια πετυχαίνοντας την έγκριση και ένταξη έργων ύψους 27.000.000 ευρώ. Έργα που θα αλλάξουν την μορφή του δήμου μας δίνοντας πνοή και ανάπτυξη τόσο στην πόλη της Καλαμπάκας, όσο και στα χωριά μας.
Εντάξαμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, Ψηφιακής Σύγκλισης του δήμου, Αναβάθμιση ΚΕΠ, κατασκευή κυνοκομείου, Αναρριχητικό κέντρο Χασίων, υποδομές ύδρευσης και εγκατάστασης Τηλεμετρικού Συστήματος, κόμβος ΔΕΗ, βυθιζόμενους κάδους κλπ.
Επίσης, πετύχαμε την επιχορήγηση του Δήμου με 1.560.000 ευρώ για την εξόφληση όλων των παλαιών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις 30 Απριλίου του 2021 ο δήμος μας δεν χρωστούσε ούτε ένα (1) ευρώ!
Κατηγορήθηκα κατά τη διάρκεια της θητείας μου πάρα πολύ, τις περισσότερες φορές άδικα. Συμβαίνει όμως αυτό στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά διότι πολλές φορές οι απαιτήσεις είναι παράλογες και εκτός αρμοδιοτήτων του δημάρχου.
Δεν κρατώ κακία και πικρία, ήμουν πάντοτε μεγαλόψυχος και μεγαλόκαρδος πόσο μάλλον τώρα που είμαι Δήμαρχος.
Θα συνεχίσω να δουλεύω για το καλό του δήμου μας με την ίδια αγάπη, ζήλο και θέληση μέχρι το τέλος της θητείας μου.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Μετεώρων που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με ανέδειξαν στο ύψιστο αξίωμα του Δημάρχου. Να γνωρίζουν ότι τους υπηρέτησα με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, τιμιότητα, δικαιοσύνη και ειλικρίνεια.
Επίσης, να ευχαριστήσω τα μέλη της Δημοτικής μου Ομάδας, τους συνεργάτες μου, τους νέους και παλαιούς υποψηφίους που τάχθηκαν μαζί μου με αγάπη, τους υπαλλήλους του δήμου, τον κ. Καρακώστα Ντίνο και τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ για το έργο που παρήγαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τέλος, την οικογένεια μου και τον αδελφό μου Φώτη. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα πετύχαινα τίποτα.
Φεύγω με καθαρά χέρια.
Φεύγω τίμιος.
Φεύγω κύριος όπως ήρθα με το κεφάλι ψηλά.
Φεύγω χωρίς διάθεση έριδας και διχασμού.
Φεύγω ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Άνοιγμα Παπαχρήστου με το… καλημέρα

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη τύπου του Θοδωρή Αλέκου η παράταξη Παπαχρήστου “Ανοιχτοί Ορίζοντες” εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Ανοιχτή αγκαλιά στον Δήμο Μετεώρων”. Αναλυτικά:

“Συνυποψήφιες, συνυποψήφιοι Είστε οι δημότες που επιλέγουν να αγωνιστούν για το καλό του τόπου μας μέσα από την ομπρέλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι διαφορές σας έχουν να κάνουν με τους συνδυασμούς που στηρίζετε. Οι ομοιότητες σας έχουν να κάνουν με την επιμονή να προσφέρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε στον τόπο. Εκτίθεστε και αγωνίζεστε. Συγκρούεστε και συνεργάζεστε. Οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” εκπροσωπούν τη νέα τάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όραμα μετρήσιμο και πραγματοποιήσιμο. Η εμπειρία των παλιών στην φαρέτρα των νέων. Με επιστημονική γνώση, με ειλικρίνεια, με χαμόγελο και με την τόλμη που απαιτούν οι ουσιαστικές αλλαγές. Αφήνουμε πίσω τα παλιά. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αέναες κι οπωσδήποτε άχρηστες αναλύσεις τους. Στοχεύουμε και οργανώνουμε συστηματικά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ξέρουμε με ποιούς τρόπους θα το κάνουμε και με ποιούς θα το κάνουμε να διαρκέσει. Προάγουμε την σχέση “εκλεγμένοι προς δημότες” κι αφήνουμε πίσω την παλιά “δημότες προς εκλεγμένους”. Συγκεντρώσαμε την πλειοψηφία του “δημοκρατικού τόξου” σε όλες τις ηλικίες και προχωράμε με σύνεση, στρατηγική και χαμηλούς τόνους. Σε αυτή την ιστορική συγκυρία, ανοίγουμε μία αγκαλιά για όλους σας. Όλους εσάς που αγαπάτε τον τόπο σας όπως εμείς. Που καλώς συμπορευθήκατε μέχρι τώρα με οποιονδήποτε συνδυασμό ως βατήρα επίτευξης των στόχων σας. Που καλώς επιμείνατε και υπομείνατε. Τώρα όμως, υπάρχουν οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” για όλους. Χρειαζόμαστε την εμπειρία και την γνώση σας. Χρειαζόμαστε την δύναμη της γνώμης σας. Η συμμετοχή σας, φέρνει ακόμα πιο κοντά ένα καταλυτικό αποτέλεσμα εκλογών. Μία νέα ουσιαστική αρχή για τον Δήμο Μετεώρων. Όλα τα καλά μοιρασμένα ομόρροπα για όλους σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Θα το κάνουμε ούτως ή άλλως. Αλλά με την δική σας συμμετοχή θα γίνει γρηγορότερα και ασφαλέστερα.

Σας περιμένουμε με αγάπη και αλληλεγγύη”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης