Παραπολιτικά

Κρίσιμο 48ωρο για την παράταξη Παπαστεργίου. Πως θα εκλεγεί ο νέος/νέα δήμαρχος

Για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης έχει οριστεί η συνεδρίαση της παράταξης Παπαστεργίου, απόντος του ιδίου καθώς θα βρίσκεται στην Αθήνα για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, προκειμένου να αναδείξει τον ή την διάδοχό του ως δήμαρχο.

 

Η κατάσταση στην ομάδα είναι έκρυθμη, όπως αποδείχθηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σαββάτου, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Από τη διαδικασία του Σαββάτου, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, προέκυψε μια υποψηφιότητα, αυτή του Νίκου Σακκά, καθώς αποχώρησαν της διεκδίκησης οι Μιχάλης Λάππας, Κίτσος Αναστασίου και Φόρης Ρόμπος, ο τελευταίος υπέρ Σακκά. Η Νικολέτα Μπρουζούκη, η οποία είχε έντονο επεισόδιο με τον πρώην δήμαρχο και υπουργό πια, εκτός απροόπτου δεν θα μπει στη διαδικασία καθώς διαφωνεί με τον τρόπο διεξαγωγής της.

Ο Σακκάς έχει επιδοθεί σε επαφές με τους λοιπούς συμβούλους το τελευταίο 24ωρο και το ζητούμενο είναι να ψηφιστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, να αποφευχθούν δηλαδή ακόμη και τα “λευκά διαμαρτυρίας” ώστε να έχει ισχυρή εντολή να προχωρήσει και για τις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Η διαδικασία εκλογής προβλέπει τρεις γύρους ψηφοφορίας, εκτός αν στους δυο πρώτους ο όποιος ή όποια υποψήφια εξασφαλίσει 14 ψήφους σε σύνολο 26 ψηφισάντων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης