Παραπολιτικά

Οι δελφίνοι του Παπαστεργίου. Οι υποψήφιοι διάδοχοι, αν φύγει για υπουργός

trikalavoice.gr

Κι έτσι ξαφνικά άνοιξε μια συζήτηση που μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να φέρει… τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό των Τρικάλων.

 

Το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Δημήτρη Παπαστεργίου έπεσε στη συζήτηση και όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να υποβαθμίσει το γεγονός (ΕΔΩ) άνοιξαν θέματα που τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα και με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Κυβέρνησης θα μας απασχολήσουν. Το σημαντικότερο από αυτά είναι… τι θα γίνει στο Δήμο αν όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει τον δήμαρχο για υπουργό και αυτός το αποδεχτεί φυσικά.

Απλά πράγματα. Θα πρέπει να παραιτηθεί από δήμαρχος και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του, δηλαδή μέχρι την επόμενη Τετάρτη-Πέμπτη να έχουμε νέο δήμαρχο και… υποψήφιο δήμαρχο, επικεφαλής της παράταξης “Επανεκκίνηση” για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ήδη παρασκηνιακά και… χαμηλόφωνα γίνονται συζητήσεις για τους πιθανούς διαδόχους του Παπαστεργίου αν όντως φύγει για υπουργός.

Τέσσερα είναι τα ονόματα που παίζουν, καθώς η εκλογή θα πρέπει να γίνει (… αν γίνει) μέσα από τη δημοτική ομάδα και τους ήδη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Αυτά είναι 1η σε ψήφους δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Νικολέτα Μπρουζούκη, ο νυν πρόεδρος του Δ.Σ. και 2ος σε ψήφους Γιώργος Παναγιώτου, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, από τα ιδρυτικά μέλη της “Επανεκκίνησης”, ο επίσης αντιδήμαρχος και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά καθώς εκλέγεται από το 2002 Νίκος Σακκάς και ως εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς και ισχυρό αουτσάιντερ πιθανόν ο Γιώργος Ζιώγας.

Να έχουμε υπομονή… και να δούμε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης