Παραπολιτικά

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-15 Μαΐου εκλογή προέδρου από τη βάση

Νέα αρχή επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Το Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε χθες, εν μέσω διαφωνιών, δείχνει εν πολλοίς τη νέα πορεία που καλείται να ακολουθήσει.

 

Με τις καταστατικές αλλαγές που πέρασαν από το Συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται στις 15 Μαΐου να αναδείξει τον πρόεδρό του-Αλέξη Τσίπρα-μέσα από μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία όπου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος. Από την ίδια κάλπη θα αναδειχθούν και τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Διαδικαστικές διαφωνίες προέκυψαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών για τις αλλαγές στο καταστατικό. Ορισμένα μέλη έθεσαν ζήτημα για ορισμένες καταστατικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και εκείνη που αφορά τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα. Η «Ομπρέλα» κατάθεσε τροπολογία με την οποία ένα υποψήφιο μέλος, εκτός από την ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του isyriza, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μία φορά από την οικεία Οργάνωση Μελών πριν εγγραφεί. Ωστόσο στην πρώτη διά ανάτασης των καρτών διαπίστευσης ψηφοφορία διαπιστώθηκε ότι πολλοί σύνεδροι είχαν αποχωρήσει ήδη για τις επαρχίες τους και το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να θεωρηθεί έγκυρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρενέβη στη διαδικασία και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος «συλλογικό» να μην συμπεριληφθούν στην πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου και οι καταστατικές αλλαγές στις κάλπες που θα στηθούν στις 15 Μαΐου ώστε να ψηφίσουν και τα οργανωμένα μέλη για αυτές.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δική του παρέμβαση, σχολίασε πως η πλειοψηφία είναι «large» μόνο όταν το αποτέλεσμα είναι «τσίμα τσίμα». Επιπλέον, ζήτησε να διεξαχθεί καταστατικό συνέδριο σε δύο μήνες προκειμένου να καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί. Ζήτησε ακόμη στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και για ορισμένες καταστατικές διατάξεις να μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι εγγράφονται με αυτοπρόσωπη παρουσία μέχρι τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το ισχύον καταστατικό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης