Παραπολιτικά

“Πατριαρχική” παρέμβαση του Κίτσου Οικονόμου στα τοπικά δρώμενα

Ο επί 23 χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου παραχώρησε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη σήμερα στη Λέσχη 97,6, και αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τα πρόσωπα που την απασχολούν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για τη δυναμική που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ: « Είναι γιατί ο κόσμος φοβάται μήπως έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και δείχνει ακόμα εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωτική, σκληρή πολιτική που δεν υπήρξε σε κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος της Ευρώπης και αυτό φοβίζει τον λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να μοιάσουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα όνειρο απατηλό. Εγώ νόμιζα πως ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι θα κάνει σε αυτόν τον τόπο, δεν ήμουν αντίθετος σε όλα του, έκανε τελικά λιγότερα απ’ ότι έπρεπε».

Για τον Μητσοτάκη: « Δηλώνει πως είναι φιλελεύθερος, έκανε κάποια βήματα στην ψηφιοποίηση με τον Πιερακάκη, αλλά τον τραβάει πλέον η μεγάλη ομάδα της δεξιάς, για να μη πω της ακραίας δεξιάς. Ό,τι γίνεται ακόμα και στη διαχείριση της πανδημίας, γίνεται με πολιτικά κριτήρια. Οι τρεις υπουργοί της άκρας δεξιάς είναι μεγάλα βαρίδια για τον Μητσοτάκη, αλλά το καλό για αυτούς είναι πως οι δύο είναι ικανοί άνθρωποι».

Για τον Τσίπρα: « Ο Τσίπρας έχει φτιαξιά ηγέτη και το κρατάει απόλυτα το κόμμα του. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μόνο Τσίπρας, και το κόμμα του είναι βαθιά ριζοσπαστικό και μαρξιστικό. Η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει πολύ τον Μητσοτάκη.

Για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: « Με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη η παράταξη μας θα καταγράψει ανιούσα πορεία, γιατί στο πρόσωπο του είναι ολόφτυστη η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας. Είναι ένας ευρωπαίος πολιτικός, καλό μυαλό δεν είναι επηρμένος. Το κόμμα δεν φτιάχνεται μέσα από τη Βουλή, δεν είναι τόσο σημαντικό ο αρχηγός να είναι μέσα στη Βουλή αλλά στην κοινωνία, ούτως ή αλλιώς θα είναι μέσα στη Βουλή ως αρχηγός όταν τον Σεπτέμβριο –εκτιμώ- πως θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου έχω σεβασμό αλλά κατά τη ταπεινή μου άποψη, δεν έπρεπε να εμπλακεί σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές. Όλοι οι άνθρωποι κρινόμαστε μια –δυο φορές στη ζωή μας, μόνο οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες, δεν κρίνονται. Ο Γιώργος από την ιστορία αδικήθηκε. Ο Λοβέρδος είναι ικανός, ο Γερουλάνος είναι πολύ καλής κοπής ευρωπαίος πολίτης. Εκείνο που εγώ όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλάβει είναι ότι ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολύ έξυπνους.»

« Εμείς είμαστε μια δημοκρατική οικογένεια, και όλα τα θέματα τα κουβεντιάζουμε. Σε ό,τι συμφωνούμε γίνεται, και όταν διαφωνούμε την απόφαση την έχει ο αρχηγός, και αρχηγός στην δική μας οικογένεια μετά το 2000 είναι ο Γιώργος Οικονόμου. Όταν καθόμαστε στο τραπέζι και συζητάμε οικογενειακώς, εκεί είναι ο Γιώργος, η Βασίλκα, εγώ και η σύζυγος μου και αν έχουμε διαφορετική άποψη, τότε αποφασίζει ο αρχηγός που είναι ο Γιώργος, τελεία και παύλα επ’ αυτού. Και στα πολιτικά και στα οικονομικά και στη κλινική που την παρέδωσα από την αρχή, για όλα αυτά ο Γιώργος είναι αρχηγός.

Ο Γιώργος είναι υψηλού επιπέδου άνθρωπος, έχει πολύ καλό IQ, πολυταξιδεμένος, και ακούει τον πατέρα του όσο πρέπει.»

 

Για τον Δημήτρη Παπαστεργίου: « Δε νομίζω ότι θα μείνει στο πόστο αυτό για πολύ ακόμα, θα πάει παραπάνω. Είναι πανίσχυρος, και χειρίζεται άψογα επικοινωνιακά το ρολό του.»

 

Για τον Χρήστο Μιχαλάκη: «Αν πάει για βουλευτής, θα βγει πρώτος και δεν θα τον αφήσουν. Είναι ένα καλό παιδί ο Χρήστος, έχει κομματικό πατριωτισμό και δεν θα το κάνει να πάει κόντρα και να κάνει ρήξη.»

 

Για τον Κώστα Σκρέκα: «Είναι μεγάλη τιμή για τα Τρίκαλα να έχουν Υπουργό, και όλοι πρέπει να το παραδεχτούν πέρα από τις μικροπολιτικές αντιπαλότητες.»

Για τον Σάκη Παπαδόπουλο: « Δεν ταιριάζει η αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σάκη. Όταν ήταν κυβέρνηση έκανε πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, οι παρεμβάσεις του στο θέμα της υγείας ήταν εξαιρετικές. Αν είχε τσαγανό, θα ήταν πρώτο βιολί.»

Για το Γιάννη Χάιδο: «Είναι νέος άνθρωπος, και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε στο ξεκίνημα του. Εγώ του λέω λοιπόν καλό ταξίδι στην πολιτική, όπου υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η οικογένεια του έχει μια μεγάλη επίδραση τον τρικαλινό λαό, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας έμεινε στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό μας τιμά.»

Για τον Μικέλη Χατζηγάκη: «Είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος με πάρα πολύ μεγάλη μόρφωση. Και ο πατέρας του ο Σωτήρης είναι εξαιρετικός και πολύ φίλος μου.»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης