Παραπολιτικά

Ποιοι φοβούνται τον Παπαστεργίου;

Ο δήμαρχος Τρικκαίων καταγράφεται ως ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους της ΚΕΔΕ-αν όχι ο πιο πετυχημένος-ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει σε πολλούς από το “Κράτος των Αθηνών” που ήταν μαθημένοι σε “μοιρασιές” κατά τα συμφέροντά τους τα τελευταία πολλά χρόνια.

 

 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκλέχτηκε πρόεδρος της ΚΕΔΕ το 2019 λαμβάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης των ομολόγων του απ’ όλη τη χώρα και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά. Είδαν στο πρόσωπό του έναν νέο άνθρωπο και οραματιστή που θα μπορούσε να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ρόλο που πραγματικά πρέπει να έχει και να μπορέσει να την “απεγκλωβίσει” από την στενή αγκάλη της κεντρικής εξουσίας.

Ο Παπαστεργίου επιχείρησε εξ αρχής τομές και επιμένει στο πλάνο του για “ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση”, με ουσιαστικές αρμοδιότητες που δε θα σκοντάφτειπάνω στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους. Κυρίως δε, δεν θα είναι όμηρος μεγάλων και μικρών, οικονομικών, συμφερόντων. Με αυτά τα συμφέροντα ο Παπαστεργίου κοντραρίστηκε εξ αρχής και γι’ αυτό δέχθηκε και δέχεται ακόμη και με “χορηγούμενες” δημοσιεύσεις στα social media αναλέητες επιθέσεις. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να του στείλουν μηνύματα να συμβιβαστεί αν θέλει να διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του το 2024, αλλά… δεν μοιάζει πρόθυμος να το κάνει. Ο ίδιος θα πορευτεί με βάση τα θέλω του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “την καταστατική μας θέση. Νοιώθαμε και συνεχίζουμε να νοιώθουμε ως η τελευταία τρύπα του ζουρνά στη Δημόσια Διοίκηση. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό. Κάθε μέρα υπογράφουμε δεκάδες αποφάσεις, αναλαμβάνουμε ευθύνες, ρισκάρουμε και θα πρέπει να έχουμε τη θέση που πραγματικά μας αντιστοιχεί στη Δημόσια Διοίκηση και όχι να είμαστε επαίτες”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης