Παραπολιτικά

Ποιος φοβάται τον Παπαστεργίου;

Τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την κακοκαιρία “Ελπίς”, τις ευθύνες που επιρρίφθηκαν από την Κυβέρνηση στους δημάρχους, αλλά και τα… καλοπροαίρετα (;;;) σχόλια για φυγή του Δημήτρη Παπαστεργίου στο εξωτερικό, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που έχει γίνει ήδη αντιληπτό από καιρό, ότι δηλαδή κάποιοι στον κράτος των Αθηνών φοβούνται-πολιτικά- τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, λοιπόν, τα πράγματα. Εν μέσω χιονοκαταιγίδων και λοιπών δεινών έρχεται στοχευμένο δημοσίευμα από Μέσο Ενημέρωσης των Αθηνών ότι-δήθεν-ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα μεταπηδήσει στην Ευρωβουλή. Θα ήταν ένα… ονειρεμένο σενάριο αυτό για το κράτος των Αθηνών καθώς “θα έφευγε από τα πόδια τους”, μιας και στα 2.5 χρόνια θητείας του στην προεδρία της ΚΕΔΕ αυτός έχει αποδείξει ότι δεν κουμαντάρεται και δεν συμβιβάζεται με “εντολές” και “καταστάσεις”.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου σήκωσε το γάντι και με αφορμή την επίρριψη ευθυνών στους δημάρχους για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, ύψωσε “ασπίδα” μπροστά τους αφήνοντας σαφείς-σαφέστατες αιχμές για την Κυβέρνηση, ακόμη και προσωπικά για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Σχολιάζοντας την επιστολή αυτού προς όλους τους Δήμους  ο Δ. Παπαστεργίου τόνισε πως “οι Δήμαρχοι γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν σε αυτές τις καταστάσεις . Αυτό που χρειάζεται για να διευκολυνθεί το έργο τους δεν είναι οι επιστολές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ, αλλά τα κατάλληλα μέσα . Δεν τίθεται ζήτημα αν θα κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά πως θα μπορέσουμε να την κάνουμε καλύτερα για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί, προς όφελος των πολιτών. Αντί να στέλνουμε επιστολές, ας δούμε γιατί ένα χρόνο δεν προχώρησε τίποτε στο θέμα των αρμοδιοτήτων, ας δούμε για το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης τους τελευταίους δύο μήνες έχει κολλήσει τελείως, ας τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θεωρώ πως θα είναι πιο παραγωγικό και χρήσιμο”. 

Συμπερασματικά: Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δεν… φεύγει για τας Ευρώπας. Θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη δημαρχία των Τρικάλων και μέσω αυτής την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της ΚΕΔΕ. Αποδεικνύει πως δεν ταυτίζεται με την Κυβέρνηση και το κόμμα, καίτοι ανήκει στη Ν.Δ., και θα μπορέσει εύκολα να προσεγγίσει και τους-πολλούς-δημάρχους και αντιπροσώπους που εκλέγει στην ΚΕΔΕ το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας μια ευρεία πλειοψηφία στην επόμενη ΚΕΔΕ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης