Παραπολιτικά

Στη ρουλέτα οι 2 βουλευτικές έδρες των Τρικάλων. Τι θα γίνει στις 25 Ιουνίου

Κι ενώ οι 4 νέοι βουλευτές Τρικάλων, Σκρέκας, Κοντοτόλη, Οικονόμου, Κανταρτζής, οι οποίοι προέκυψαν από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ετοιμάζονται να ορκιστούν εντός των ημερών, άρχισαν ήδη οι υπολογισμοί για το ποιοι θα εκλεγούν στις νέες εκλογές που θα προκηρυχτούν τη Δευτέρα για τις 25 Ιουνίου.

 

Σίγουροι νέοι βουλευτές για την επόμενη Κοινοβουλευτική περίοδο είναι μόνο οι Κώστας Σκρέκας και Θανάσης Λιούτας, καθώς με βάση τα ποσοστά η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 2 βουλευτικές έδρες. Ωστόσο και σύμφωνα με τις αναγωγές που επιχειρεί το trikalavoice.gr οι άλλες 2 έδρες θα παιχτούν “στη ρουλέτα” τη βραδιά των νέων εκλογών με επικρατέστερα σενάρια το 2 Ν.Δ.-1 ΣΥΡΙΖΑ-1 ΠΑΣΟΚ ή το 3 Ν.Δ.-1 ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ στη νέα κατανομή.

Σενάριο 1: Κάποιο εκ των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πιάνει το 25% κερδίζει απευθείας τη 3η έδρα (Κοντοτόλη ή Οικονόμου δηλαδή), ενώ η 4η παίζει στα “υπόλοιπα” μεταξύ Ν.Δ. και του άλλου κόμματος που δεν θα πιάσει το όριο.

Σενάριο 2: Η Ν.Δ. να χάσει σε ακέραιο αριθμό ψήφων 3.000 ψηφοδέλτια και πάνω. Τότε εξασφαλίζει τις 2 έδρες και οι άλλες δυο πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (Κοντοτόλη-Οικονόμου).

Σενάριο 3: Η Ν.Δ. να διατηρήσει τις δυνάμεις της και σε ακέραιο αριθμό ψήφων 38.454 τότε επίσης εξασφαλίζει 3η έδρα και η 4η θα παιχτεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (Κοντοτόλη-Οικονόμου).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης