Παραπολιτικά

Τι έγινε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πως “κόπηκε” τελικά ο Τσιάκαλος

Με μια μικρή έκπληξη, όχι όμως και για τους γνωρίζοντες καλά τα του κόμματος και της λειτουργίας του, έκλεισε και ανακοινώθηκε τελικά χθες το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

 

Από αυτό “κόπηκε” ο Γιώργος Τσιάκαλος ο οποίος κινούνταν ως υποψήφιος βουλευτής εδώ και ένα-ενάμισι χρόνο, αν και ο ίδιος αντιλαμβανόμενος τι πάει να γίνει επιχείρησε ηρωική έξοδο και έκανε δήλωση αποχώρησης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν και τα ψηφοδέλτια είχαν επικυρωθεί από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα. Στη θέση του επιλέχτηκε ο νεαρός μουσικός Λευτέρης Τσικρικάς, μόλις 33 ετών, ο οποίος θεωρείται ένα από τα καλά στελέχη της νεότερης γενιάς του κόμματος, είχε δε κατέλθει και για δημοτικός σύμβουλος το 2019 με τον Κρεμμύδα.

Πως φτάσαμε όμως σε αυτή τη καραμπόλα; Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr εντός της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ισχυρή τάση που εκφραζόταν κυρίως από τον γραμματέα Σταύρο Νταούλα και τον αναπληρωτή του Χρήστο Μπάτζιο, για “διεύρυνση με μέτρο” και διατήρηση “των πατρώων”. Αυτή η τάση θεωρούσε υπερβολή τη “διεύρυνση” με συμμετοχή 50% στο ψηφοδέλτιο (Χάιδος, Κοντοτόλη, Τσιάκαλος) και επέμεινε στην άποψή της μέχρι τέλους. Ο Χάιδος δεν ήταν δυνατόν να κοπεί καθώς συμπληρώνει ήδη 9 χρόνια στο κόμμα, ενώ είναι και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, η Κοντοτόλη εκφράζει το άνοιγμα σε άλλα τμήματα της κοινωνίας, ενώ είναι και στην ποσόστοση των γυναικών, οπότε ο πιο αδύναμος κρίκος αποδείχθηκε ο Τσιάκαλος.

Όπως και να ‘χει ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη μάχη των εκλογών αποφασισμένος να διεκδικήσει στα Τρίκαλα ποσοστό πάνω από 30% και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι μπορεί να το πετύχει. Τη ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές οι:

 

Δριτσέλη Παναγιώτα, πρώην βουλευτής (Ν)

Κοντοτόλη Μαρίνα, επιχειρηματίας (Π)

Χαρτοπούλου Πέρυ, δικηγόρος

Σιμορέλης Χρήστος, πρώην βουλευτής

Τσικρικάς Λευτέρης, μουσικός

Χάιδος Γιάννης, φαρμακοποιός (Ν) (Π)

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης