Παραπολιτικά

Χατζηγάκης: «Ο τόπος χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την ενεργειακή κρίση και τις πολιτικές εξελίξεις. Ζητήματα, άλλωστε, τα οποία θα αναλύσει σε βάθος στην ομιλία του την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου στη Καλαμπάκα.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως ο τόπος χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Είμαστε στο μέσον μιας μεγάλης κρίσης. Δεν βλέπουμε ακόμα το φως στην άκρη του τούνελ. Σε αυτή την συγκυρία δεν έχουμε χρόνο για πειράματα. Οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση σε μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση μετά τις εκλογές – όποτε και αν γίνουν αυτές – που θα εξυπηρετούσε μικροκομματικούς σκοπούς θα έβαζε την Ελλάδα σε περιπέτειες. Και είναι κρίμα να οδηγηθούμε σε πισωγυρίσματα μετά από τόσο κόπο».

Αναφορικά με την πορεία της ΝΔ ο κ. Χατζηγάκης είπε πως η παράταξη έχει δώσει μεγάλο αγώνα έχοντας αντιμετωπίσει μια σειρά κρίσεων. Από τον Έβρο και την πανδημία μέχρι την ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό, η κυβέρνηση έδωσε μεγάλες και άνισες μάχες. Ωστόσο, οι πολίτες παρότι δοκιμάζονται καθημερινά φαίνεται να εκτιμούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αυτό. Αλλωστε, η ΝΔ είναι 8% – 10% μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση…. Η ΝΔ στα Τρίκαλα έλαβε κοντά στο 45% στις προηγούμενες εκλογές σε επίπεδο νομού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα. Και σήμερα θα παραδεχτώ ότι υπάρχει μια μικρή φθορά γιατί όταν κυβερνάς παίρνεις και αποφάσεις που δυσαρεστούν κάποιους αλλά εγώ βλέπω την ΝΔ στον Νομό Τρικάλων κοντά στο 40%».

Στο ενεργειακό κομμάτι ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως: «Κοιτάξτε με τις τιμές ενέργειας είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, το αναγνωρίζω και καταλαβαίνω τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι τιμές ενέργειας άρχισαν να παίρνουν την ανηφόρα πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας. Είναι απόρροια της αυξημένης ζήτησης και της μειωμένης προσφοράς ενέργειας. Είναι απόρροια της μετάβασης στις ΑΠΕ από τα  ορυκτά καύσιμα που ήταν ότι χειρότερο για το περιβάλλον και την υγεία μας πλην όμως οι “βρώμικες μορφές ενέργειας” ήταν πιο φτηνές. Και προφανώς είναι απόρροια και του πολέμου……Τώρα, η κυβέρνηση καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο πολίτης  θα ξέρει ένα μήνα πριν ποια είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα.  Επίσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να απορροφήσει σχεδόν όλη την αύξηση των τιμών ενέργειας από την πρώτη Ιουλίου. Για αυτούς που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο απορροφάμε το 100% και για τα άλλα νοικοκυριά απορροφάμε το 85%. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (περίπου 1.5 εκατομμύριο) απορροφάμε το 82% της αύξησης. Τέλος, η κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα θα βάλει πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου για να μπορέσει να συγκρατήσει και άλλο τις τιμές και να προστατέψει τους καταναλωτές. Από εκεί και πέρα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τις τιμές δυστυχώς. Και όσοι λένε ότι μπορούν να το κάνουν λένε ασύστολα ψέματα και παίζουν με τον πόνο των πολιτών. Για μένα η αξιοπιστία παίζει ρόλο. Η ειλικρίνεια παίζει ρόλο. Και περιγράφω μια κατάσταση ως έχει χωρίς ψέματα και χωρίς να προσπαθώ να υφαρπάξω την ψήφο των πολιτών».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης