Τοπικά

Άρθρο-καταπέλτης του Χάιδου: “Ο Θάνος, ο Άδωνις….. και οι φουκαράδες οι ανασφάλιστοι”

Με ένα άρθρο-καταπέλτη ο περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάιδος αποκαλύπτει σκληρές αλήθειες για την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και Ν.Δ. έναντι των αδυνάμων.

 

Αναλυτικά:

“Ζήσαμε λοιπόν τον καιρό που ο υπουργός αυτής της πολυθρύλητης από τα κυβερνητικά στόματα ανάπτυξης είπε απροκάλυπτα στους πολίτες εν μεσω πανδημίας και ολικού lockdown πως δεν χρειάζονται χρήματα γιατί κινδυνεύουν να παχύνουν.  Το ίδιο επαίσχυντα αντιμετώπισε τους ανήσυχους επαγγελματίες για το μέλλον των επιχειρήσεων τους λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όποιος νιώσει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του την επομένη της πανδημίας εξ αιτίας των κορωνοχρεών να του παραδώσει τα κλειδιά.

Φυσικά κανείς μας δεν εξεπλάγη από το απύθμενο  θράσος του κ Αδωνη, μα είναι αλήθεια πως εκπλαγήκαμε από την τακτική του κ Μητσοτάκη. Ενώ το δόγμα της αριστείας επελαύνει ο κ πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει τον κ υπουργό του για τις αδικαιολόγητες αυτές δηλώσεις  ξεκαθαρίζοντας σε όλους εμάς τι πραγματικά σημαίνει γι αυτόν και την κυβέρνηση του να είναι άριστος.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα. Η  πανδημία δείχνει να υποχωρεί και οι περιορισμοί αρχίζουν να αίρονται σταδιακά. Οι αγχωμένοι επαγγελματίες ( αυτοί που δεν υπάκουσαν στη συμβουλή του Αδώνιδος) ξεκίνησαν την λειτουργία της επιχείρησης κουβαλώντας μεγάλα χρέη και οικονομικές δυσχέρειες από υποχρεώσεις που το  αναγκαστικό lockdown  δεν τους επέτρεψε να καλύψουν. Σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον  έρχεται να προστεθεί η χαμηλή αγοραστική ικανότητα της κοινωνίας που ολοένα και βυθίζεται στον πάτο ,μιας κοινωνίας που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα ασύμμετρο και άνισο  πόλεμο ακρίβειας και πρωτοφανών αυξήσεων.

Και τώρα  ο νέος της παρέας, ο Θάνος ο Πλεύρης, ο βουλευτής που ανέλαβε το υπουργείο που όλοι αρνούνταν μέσα στη δίνη της πανδημίας. Φυσικά το μεγάλο θάρρος για την ανάληψη της διοίκησης αυτού του φλεγόμενου υπουργείου γρήγορα έγινε θράσος μιας και κάθε απόφαση του υπουργού ήταν ένα δείγμα γραφής των όσων ακολούθησαν.

Γρήγορα  λοιπόν αποφάσισε να στείλει στην αναστολή όσους υγειονομικούς  δεν εμβολιάστηκαν. Ναι  αυτούς   που πριν λίγο καιρό ήταν οι ήρωες και με πρωτοβουλία της αριστείας χειροκροτούνταν  στα μπαλκόνια. Βέβαια δεν επέδειξε ποτέ την ίδια ζέση και ταχύτητα να φροντίσει να καλυφτούν   οι κενές θέσεις των αναστολών και να συμπαρασταθεί σε όσους έμειναν πίσω φτάνοντας μέρα με τη μέρα στα ανθρώπινα όρια τους για να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο. Ναι αυτό το ΕΣΥ που ο ίδιος  ο υπουργός υποτιμά με τις ενέργειες του γιατί μάλλον σκέφτεται πως ο ίδιος σε ένα  πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε είχε την ευχέρεια να νοσηλευτεί σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο  λίγο μόνο χρόνο πριν.

Και τέλος το κερασάκι στην τούρτα. Στην τούρτα ενός πάρτι αλαζονείας διοίκησης και ιδεοληπτικής εμμονής στις αποφάσεις. Την ώρα που η πανδημία δημιούργησε πολλαπλάσιους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ο κ υπουργός έρχεται χωρίς κανένα λόγο να τους τιμωρήσει   καταργώντας  τη δυνατότητα συνταγογράφησης των  φαρμάκων  τους  από ιδιώτες γιατρούς.

Στις ήδη υποστελεχωμένες  δημόσιες δομές υγείας  μεταφέρει κατ αποκλειστικότητα  τη συνταγογράφηση  των δικαιούχων του νόμου τομή για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωπιά (Ν 4368/2016) που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε  τελικώς δοθεί η δυνατότητα να συνταγογραφούν και οι ιδιώτες γιατροί.

Το επίδικο  είναι δυστυχώς ένα και κρύβεται όμορφα πίσω  από τις αιτιάσεις για σπατάλες του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Να πέσει η δαπάνη μέσα  από τη δυσχέρεια πρόσβασης στις δημόσιες δομές  και φυσικά το κόστος  λήψης της φαρμακευτικής αγωγής είτε να βαρύνει τις τσέπες των ανασφάλιστων, είτε να διακόψουν την αγωγή τους, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν οικονομικά.

Άρα λοιπόν όπως καταλάβατε η κυβέρνηση με το δόγμα της κατ επίφασιν προσπάθειας συγκράτησης της δαπάνης αντί να προχωρήσει σε ελέγχους και ποινές για τα κακώς κείμενα, οριζόντια τιμωρεί τους ανασφάλιστους στερώντας τους την πρόσβαση στη συνταγογράφηση μέσω των ιδιωτών γιατρών.

Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι ποιες  είναι οι σκέψεις ενός «αχάριστου» επαγγελματία που έκλεισε την επιχείρηση του γιατί δεν αντεξε, ο οποίος προσπαθεί « σαν σπάταλος»  να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του στημένος στην  τεράστια ουρά  ενός ασφυκτικά γεμάτου νοσοκομείου γιατί  ως ανασφάλιστος δεν μπορεί να πάει  πουθενά αλλού.

ΥΓ Δυστυχώς στη σκέψη του εκτός  των άλλων σίγουρα θα στριφογυρίζει και η  αμφιβολία αν φεύγοντας από το σπίτι του έκλεισε το θερμοσίφωνα και το φως γιατί έτσι ίσως    γλυτώσει από το τέρας της πρωτοφανούς ενεργειακής ακρίβειας.  

     ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

   Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας”

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης