Ροή Τοπικά

Έκλεισε ο ζωολογικός κήπος των Τρικάλων. Δείτε για ποιο λόγο

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι ο γνωστός ως ζωολογικός κήπος της πόλης παραμένει κλειστός από την περασμένη Παρασκευή. Οι εργασίες αναβάθμισης του χώρου στο πλαίσιο της πλήρους αναμόρφωσης του λόφου Προφήτη Ηλία περιλαμβάνουν πλήθος αλλαγών στον χώρο. Μάλιστα ο χώρος που φιλοξενούσε τον ζωολογικό κήπο μετονομάζεται σε Πάρκο Ενδημικής Χλωρίδας & Πανίδας.

 

 

Σε αυτό

Α. Δημιουργείται Πάρκο Ενδημικής Χλωρίδας στον υπάρχοντα χώρο Forest Park (πρώην ζωολογικό κήπο).
Β. Περιλαμβάνεται κτήριο υποδοχής Info Point, πλατώματα, βοτανικό κήπο με θερμοκήπιο και εκπαιδευτικό – βιωματικό κήπο, σημεία συνάντησης, αναψυκτήριο, πυροφυλάκιο, λίμνη με υδροχαρή φυτά, λαβύρινθο, κιόσκι, νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ολες οι κατασκευές θα γίνουν με υλικά που ταιριάζουν στο περιβάλλον, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικές ξύλινες κατασκευές για παιδιά.

Ολο το έργο για τον Προφήτη Ηλία έχει τον τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημοσίου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων Υποέργο 2: Ανάδειξη, προστασία και αναβάθμιση λόφου προφήτη Ηλία», με προϋπολογισμό 7.000.000 € (με ΦΠΑ) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού η εταιρεία «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.».

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η επαναλειτουργία του χώρου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης