Ροή Τοπικά

Ένας νέος επιστήμονας-ιατρός, επιστρέφει στα Τρίκαλα από την Αγγλία

Ο χειρουργός ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, MD, MSc cand Απόστολος Λαγάρας, επιστρέφει να προσφέρει στον τόπο του.

Άνοιξε το νέο, υπερσύγχρονο, ιατρείο του επί της οδού Βύρωνος 6 και δέχεται κατόπιν ραντεβού (τηλέφωνο 2431401563).

Ο Απόστολος Λαγάρας είναι Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης και Επιμελητής Α΄ της 5ης Ορθοπαιδικής Κλινικής στο METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ General). Παράλληλα, είναι συνεργάτης της OSTEON Orthopedic and Spinal Clinic και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα. Είναι υποψήφιος MSc του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την απόκτηση του FIFA Diploma in Football Medicine.

 

Το 2001 έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής του Αγγλικού Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Pécs– Ουγγαρία με βαθμό “Λίαν Καλώς” 8.17/10. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως και τον Δεκέμβριο του 2003 διετέλεσε αγροτικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων. Έκανε την ειδικότητά του στην Ορθοπαιδική στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, την οποία ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο του 2012. Από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους εργάσθηκε ως ερευνητικός υπότροφος του τμήματος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Kecks School of Medicine, University of Southern California (USC) στο LAC+USC Medical Center στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2012 επελέγη ως Travelling Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λοιμώξεων Οστών και Αρθρώσεων και έλαβε εκπαίδευση στις λοιμώξεις του μυοσκελετικού σε διεθνή κέντρα της Ελβετίας, Ιταλίας και Γερμανίας. Εξειδικεύτηκε από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2018 στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στα νοσοκομεία του Newcastle, StocktononTees, Bristol και Salford (Manchester) του Ηνωμένου Βασιλείου στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων, παραμορφώσεων, μεταστατικών νόσων και  κακώσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και στη διαχείριση του πόνου με ενδαρθρικές εγχύσεις. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στις μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές (πλοήγηση και ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης).

 

Είναι μέλος των εταιρειών North American Spine Society (NASS), British Association of Spine Surgeons (BASS), AO Spine, European Bone and Joint Infection Society (EBJIS) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ). Έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα. Παραμένει ενεργό μέλος του τμήματος ερευνών στο κέντρο σπονδυλικής στήλης του Salfοrd Royal NHS Foundation Trust, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 διετέλεσε Spinal Lecturer του μεταπτυχιακού προγράμματος “Trauma and Orthopedics” του Πανεπιστημίου του Salford (Manchester). Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι Visiting Spinal Lecturer του ίδιου τμήματος.

 

Σκοπός είναι η σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση των παθήσεων του μυοσκελετικού προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή. Η συντηρητική θεραπεία αποτελεί το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης. Η χειρουργική αποκατάσταση προτεινεται ως θεραπεία εκλογής μόνο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κι εφόσον έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι.

 

Υπηρεσίες

 

  • Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης (ΣΣ)
  • Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές-MIS, Navigation και ρομποτική χειρουργική ΣΣ
  • Εγχύσεις  ΣΣ και ιερολαγονίων αρθρώσεων
  • Παθήσεις ΣΣ: εκφυλιστικές αλλοιώσεις (δισκοκήλη, σπονδυλική στένωση, σπονδυλολίσθηση, αυχενική μυελοπάθεια, κλπ.), παραμορφώσεις (σκολίωση, κύφωση, κλπ.), μεταστατική νόσος, κατάγματα
  • Αθλητικές Κακώσεις
  • Τραυματολογία
  • Επανορθωτική Χειρουργική
  • Χρόνιες Παθήσεις, Οστεοαρθρίτιδα
  • Σύνδρομα Υπέρχησης
  • Παθήσεις άνω και κάτω άκρων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης