Τοπικά

Έργα στους Τομείς της Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Καταβούτας, αναφέρεται στους Τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των υποδομών και των Εμβληματικών για τον Δήμο μας έργων.

 

 

Ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο την ενεργειακή του ανεξαρτησία,  αναβάθμισε ενεργειακά το 5ο Γυμνάσιο, το  5ο Λύκειο, το 2ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο –Λύκειο Βαλτινού. Υπέβαλλε πριν από μερικές ημέρες, 14 δημοτικά κτίρια , στο Πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για ενεργειακή αναβάθμισή τους. Ολοκληρώθηκε η πλήρης κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του  ΣΜΑ.

Υπογράφτηκε η Σύμβαση και θ αρχίσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός σημαντικού κτιρίου, του  Κλειστού  Γυμναστηρίου  (Κατσιμήδου).

Άρχισε να υλοποιείται, το μεγαλύτερο  έργο ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο μας, με το έργο της  Βελτίωσης οδικής ασφάλειας και την Αγροτική οδοποιία από χρηματοδοτικά προγράμματα και από ιδίους πόρους για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και στους Τομείς Α και Β του Δήμου. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι Υδραυλικές μελέτες στον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη, οι οποίες θα τροποποιηθούν μετά τα νέα δεδομένα της καταστροφής που επέφερε ο Daniel. Παραδόθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, ομβρίων , πεζοδρομίων, φωτισμού και ασφαλτοστρώσεων στον οικισμό Κηπάκι και ολοκληρώνονται παρόμοιες μελέτες  για συνέχιση , στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τέλος, τα μεγάλα εμβληματικά έργα του Δήμου, τα οποία και  παρακολουθώ και αγωνιώ καθημερινά για την ολοκλήρωσή τους. Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν άμεσα σε χρήση ,οι δύο εμβληματικοί κόμβοι  , η ανάπλαση των κεντρικών οδών Καποδιστρίου, Γαριβάλδη και  Κονδύλη. Συνεχίζονται οι εργασίες Ανάπλασης  στη Κεντρική Πλατεία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στην Ανάπλαση του  Ληθαίου, στους ποδηλατόδρομους.  Άρχισαν δυναμικά οι εργασίες της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Συμβασιοποιήθηκαν η Ανάδειξη Λόφου Προφήτη Ηλία, η Αναβάθμιση Γεφυρών ποταμού Ληθαίου, η ανάπλαση στο Βαρούσι, η νέα  Πλατεία Αγ. Επίσκεψης, η Ανάπλαση οδ. Πύλης και Καρδίτσης, και το Skate Park.

Όπως ο Γιώργος Καταβούτας έχει πει η πόλη αλλάζει καθημερινά και αλλάζει για το καλύτερο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης