Τοπικά

Έτοιμες οι νέες κερκίδες στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο των Τρικάλων

Με νέες, πιο άνετες κερκίδες και στον ίδιο σχεδόν αριθμό καθισμάτων με τον προηγούμενο, εξοπλίστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στο Φρούριο.

 

Πρόκειται για την αναγκαία αντικατάσταση κερκίδων και την ανανέωση μια πανέμορφης πολιτιστικής θέσης εντός των Τρικάλων, στο ιστορικό Κάστρο της πόλης. Εκεί, όπου κάθε χρόνο ο Δήμος Τρικκαίων πρωτίστως, φροντίζει για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το γνωστό «Τρικαλοκαίρι».
Τις κερκίδες είδε από κοντά ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2023, με παρόντες τους αντιδημάρχους Γιώργο Καταβούτα και Μιχάλη Λάππα και την προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.
Ο κ. Σακκάς διαπίστωσε και το μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στις θέσεις, που πλέον είναι διαφορετικού χρώματος, όπως προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι, επειδή το Θέατρο βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο, η σχετική έγκριση αντικατάστασης των παλιών κερκίδων δόθηκε από το ΚΑΣ.
Ο κ. Σακκάς ενημερώθηκε επίσης για τα συνοδά έργα που απομένων (παρασκήνια, τουαλέτες, διαμόρφωση χώρου) και τα οποία ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 310.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και ίδιους πόρους, με ανάδοχο την εταιρεία ΒΙΟΣΩΛ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης