Τοπικά

Έφοδος των τρακτέρ το απόγευμα στο κέντρο των Τρικάλων

Καλούμε όλους του αγρότες να συμμετέχουν στις δράσεις που θα αναπτήξουμε τις επόμενες μέρες στα πλαίσια της συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα μας.

 

 

  • Δευτέρα 18:30 συναντιόμαστε με τα τρακτέρ μας στον κόμβο Καλαμπάκας (ΟΑΕΔ) και με πορεία μπαίνουμε στα Τρίκαλα.
  • Τρίτη 11:30 προχωράμε σε αποκλεισμό του κόμβου Μεγαλοχωρίου

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης. Αυτά αποτελούν υπεκφυγή και κοροϊδία. Μένουμε στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε:

 

— Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

— Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

— Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

— Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

 

 

11/2/2024

ΟΑΣΤ “Η ΑΝΟΙΞΗ”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης