Τοπικά

Αιχμές και από Βαβύλη για το Δ.Σ. της e-trikala

Η e-Trikala είναι επιφορτισμένη με πολύ σημαντικά αντικείμενα τόσο για το Δήμο Τρικκαίων όσο και για τους πολίτες μας. Για αυτό και στο προηγούμενο ΔΣ της εταιρείας (το οποίο αποτελείται από 9 μέλη), εκτός από τους 5 δημοτικούς συμβούλους και τον διευθύνοντα σύμβουλο, συμμετείχε ένας πολίτης (τον οποίο επέλεγε η Δημοτική αρχή), ένας εκπρόσωπος που όριζε το τοπικό ΤΕΕ (όπου στην προηγούμενη θητεία συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Λιάκος με αναπληρωματικό τον κ. Ντέρη) και ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Εθιμοτυπικά μάλιστα έχει δημιουργηθεί το status quo, ότι το ΤΕΕ εκπροσωπείται στην εταιρεία από τον πρόεδρό του.

 

 

Μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, ο πρόεδρος του σώματος μας ενημέρωσε ότι το ΤΕΕ όρισε ως εκπρόσωπο του στο ΔΣ της εταιρείας τον κ. Μητσιούλη με αναπληρωματικό τον κ. Κάκια (αμφότεροι ήταν υποψήφιοι στις εκλογές με το συνδυασμό του Δημάρχου). Και εδώ τώρα τίθεται το εξής ζήτημα. Λειτουργεί το ΤΕΕ ως ουρά της δημοτικής αρχής; Είναι τόσο στενός ο σύνδεσμος με το Δήμαρχο, που επέλεξαν να τους εκπροσωπεί στο ΔΣ ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου τους; Ή ο δήμαρχος αγνοεί το ΤΕΕ και ορίζει τους δικούς του ανθρώπους; Εξ όσων γνωρίζω, ισχύει το δεύτερο, καθώς πληροφορούμαι ότι το τοπικό ΤΕΕ είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο όριζε διαφορετικούς εκπροσώπους, από αυτούς που ανακοινώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην αυτήν την περίπτωση όμως εγείρονται ζητήματα ηθικής και δημοκρατίας. Χρειάζεται να αποκτήσει ο Δήμαρχος μεγαλύτερο έλεγχο στο ΔΣ; Και τι συνεπάγεται αυτό; Ότι έχουμε λόγο ανησυχίας για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ως τώρα;

Ή είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να μοιράσουμε θέσεις στους δικούς μας, μην τυχόν και χαλάσει η πολιτικάντικη συνταγή; Για ποιο λόγο δεν θέλει η δημοτική αρχή να συμμετάσχουν στο ΔΣ και μη πολιτικά πρόσωπα; Η e-Trikala είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, για να επιτρέπουμε να αναπτύσσονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Η εξασφάλιση συμμετοχής εκπροσώπων του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου, συμβάλλει στο να δημιουργείται μεγαλύτερη ασφάλεια, αξιοπιστία και αμεροληψία κατά τις εργασίες της εταιρείας. Ο αποκλεισμός συμμετοχής τους δημιουργεί την εντύπωση ότι προσπαθεί η δημοτική αρχή να έχει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας, έχοντας μόνο δικά της άτομα. Αλλά η e-Trikala δεν είναι μαγαζάκι κανενός.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή όρισε δύο πολίτες αντί για έναν ως ήταν μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται και οι θέσεις των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου; Εξ όσων γνωρίζω όχι, αλλά θα πρέπει να απαντηθεί κι αυτό και εν γένει να αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο επιχειρείται να αποκλειστεί από τη δημοτική αρχή η συμμετοχή ανεξάρτητων θεσμικών εκπροσώπων στο ΔΣ. Οφείλονται κάποιες απαντήσεις!

Στέφανος Βαβύλης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων. παράταξης “Τόπος να ζούμε”

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης