Ροή Τοπικά

ΑΝΑΛΥΣΗ: Νέα σελίδα στο πολιτικό σκηνικό των Τρικάλων

Γράφαμε τον περασμένο Ιούνιο (ΕΔΩ) και μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου ότι στα Τρίκαλα συντελούνται τεκτονικές αλλαγές. Αλήθεια ήταν. Δεν μπορούσαμε τότε να φανταστούμε πως 3 μήνες αργότερα θα έχαναν και με διαφορά Αγοραστός-Μιχαλάκης…

 

 

Πλέον οι τεκτονικές αλλαγές διαπερνούν όλο το πολιτικό σύστημα του ν. Τρικάλων και δημιουργούν νέα δεδομένα:

  1. Ο Χρήστος Μιχαλάκης μένει για πρώτη φορά και μετά το μακρινό 2002 οπότε και εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος, εκτός θέσης εξουσίας. Ο μηχανισμός του στη Νομαρχία παύει, μοιραία, να υφίσταται και αν θέλει να δοκιμάσει σε άλλο επίπεδο θα πρέπει να περιμένει τις εθνικές εκλογές του 2027 ή τις επόμενες αυτοδιοικητικές το 2028.
  2. Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (σ.σ. τις εθνικές εκλογές του 2009) ο νομός Τρικάλων βάφεται πράσινος.
  3. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν σε θέσεις εξουσίας μετά από 10 χρόνια και την εποχή Λάππα στο Δήμο Τρικκαίων.
  4. Η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων δημιουργεί μοιραία εξαρτήσεις με ανθρώπους και μπορεί πια με σωστή δουλειά να διευρυνθεί η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της κεντροαριστεράς.
  5. Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως ο Ξάφος και ο Δαλαμάγκας (περιφερειακοί σύμβουλοι), ενώ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία της Χρύσας Ντιντή σε θέση εξουσίας.
  6. Στο γήπεδο πια θα υπάρχει κι άλλη δυνατή ομάδα και δεν θα παίζει μόνη της η Ν.Δ. στα Τρίκαλα.
  7. Το 22% του Γιώργου Ηλιάδη στον Δήμο Τρικκαίων μπορεί να έμοιαζε μικρό μέχρι χθες, αλλά πια μπορεί να αποδειχθεί χρυσή μαγιά για να διεκδικήσει τη δημαρχία με αξιώσεις στις επόμενες εκλογές.
  8. Το ίδιο ισχύει και για τον Σωτήρη Παπαχρήστο στην Καλαμπάκα, ο οποίος στήριξε ανοιχτά Κουρέτα και ήδη ξεκινάει την αντεπίθεσή του στο Δήμο Μετεώρων με βάση το 52%.
Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης