Τοπικά

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το νέο πολιτικό σκηνικό στα Τρίκαλα

Τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό των Τρικάλων προκαλεί η υπουργοποίηση Παπαστεργίου. Δημιουργούνται νέα δεδομένα, νέοι πόλοι εξουσίας και «χτίζεται από την αρχή» το Δημαρχείο των Τρικάλων.

 

 

Τα Τρίκαλα για πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία βρίσκονται να εκπροσωπούνται με δυο κορυφαία στελέχη τους στην Κυβέρνηση σε επίπεδο υπουργών. Η παλαιότερη συνύπαρξη Χατζηγάκη-Λέγκα μας είχε δώσει ένα δείγμα γραφής για το τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, με τον διαγκωνισμό μεταξύ τους, καίτοι τα μεγέθη ήταν διαφορετικά με τον Χατζηγάκη υπουργό και τον Λέγκα σε επίπεδο υφυπουργών.

Πλέον έχουμε δυο ισχυρούς υπουργούς. Τον Δημήτρη Παπαστεργίου που εισέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του ως «νέο λαμπρό αστέρι» και τον Κώστα Σκρέκα ο οποίος απέδειξε πως έχει αντοχές και παραμένει στον σκληρό πυρήνα των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. και των σταθερά υπουργοποιήσιμων.

Είναι οι δυο ισχυροί πόλοι εξουσίας τους οποίους θα δούμε να αναμετριούνται κατά τη διάρκεια της 4ετίας με φόντο τις… επόμενες εθνικές εκλογές. Εκεί έχουμε να δούμε και τον βουλευτή Σάκη Λιούτα ο οποίος αύξησε κατά 20% τις δυνάμεις του στις τελευταίες εκλογές και… περιμένει και το πολυθρύλητο rotation του Μητσοτάκη.

Από την άλλη έχουμε την κατάρρευση, με ηχηρό τρόπο, του συστήματος της Δημαρχίας καθώς η αποχώρηση Παπαστεργίου αφήνει ένα τεράστιο κενό. Όποιος ή όποια εκλεγεί δήμαρχος, από την παράταξη της «Επανεκκίνησης» ή και εκτός αυτής θα χρειαστεί χρόνο για να στήσει τον νέο μηχανισμό και να δημιουργήσει ένα ισχυρό κέντρο εξουσίας, όμοιο με αυτό του απελθόντος δημάρχου ή και του Ταμήλου ακόμη.

Προεξοφλείται πως στις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες θα δούμε νέα πρόσωπα να προβάλλουν, δεδομένου ότι πια και χωρίς τον «άχαστο» Παπαστεργίου αντίπαλο όλοι έχουν ελπίδες νίκης και επικράτησης.

Τέλος κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά τη σταθερά της Νομαρχίας και του Χρήστου Μιχαλάκη ο οποίος έχει αναπτύξει δίχως άλλο τον πιο ισχυρό μηχανισμό μέχρι σήμερα στο Νομό, με ανθρώπους σε Δήμους και κομματικές οργανώσεις. Διατηρεί στάση αναμονής και αναπροσαρμόζει την τακτική του βάσει των νέων δεδομένων.

Ενδιαφέροντες καιροί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης