Τοπικά

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2020. Τα γεγονότα που σημάδεψαν τα Τρίκαλα

Το trikalavoice.gr καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.

Το 2020 ήταν αντικειμενικά μια πολύ δύσκολη χρονιά. Κυριάρχησε ο φόβος και η ανασφάλεια, η αγωνία για το αύριο, η αγωνία για την υγεία των γονιών, των παππούδων και των αδελφών μας. Η επέλαση του κορωνοϊού, η μεγαλύτερη πανδημία της σύγχρονης εποχής άλλαξε τις ζωές μας, δοκίμασε και δοκιμάζει τις αντοχές μας.

LOCKDOWN

Στις 13 Μαρτίου επιβλήθηκε το πρώτο, καθολικό, lockdown στη χώρα. Καταστήματα και υπηρεσίες έκλεισαν, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κατά της βραδινές ώρες και υποχρεωθήκαμε σε υπογραφή βεβαιώσεων για τις μετακινήσεις μας. Τα Τρίκαλα ερήμωσαν τις πρώτες μέρες και όσο ο κόσμος προσπαθούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Δείτε χαρακτηριστικά video των ημερών:

Για πρώτη φορά κάναμε Ανάσταση από τα σπίτια μας με τα μπαλκόνια των Τρικάλων να πλημμυρίζουν κόσμο με αναμμένες λαμπάδες που έψελνε το «Χριστός Ανέστη». Καταστάσεις πρωτόγνωρες, δύσκολες. Δείτε το βίντεο του trikalavoice.gr:

Η άρση του lockdown έγινε σταδιακά μέσα στο Μάιο και τέλη του μηνός άνοιξαν και τα καταστήματα εστίασης.

Το δεύτερο lockdown επιβλήθηκε αρχές Νοεμβρίου και κανείς δεν ξέρει ακόμη έως πότε θα διαρκέσει. Δίνουν ελπίδα τα εμβόλια για έξοδο από το «σκοτάδι» τους πρώτους μήνες του 2021. Εντωμεταξύ το Νοσοκομείο της πόλης μας δοκιμάστηκε και πάνω από 60 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τη νέα νόσο.

ΕΡΓΑ

Παρά τη κρίση και τις δυσκολίες το 2020 ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα για το Νομό μας. Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Μιχαλάκης ολοκλήρωσαν τους 10 σύγχρονους κόμβους της πόλης των Τρικάλων, ενώ μόλις προ ημερών παρέδωσαν στην κυκλοφορία έναν υπερσύγχρονο δρόμο, την ε.ο. Τρικάλων-Πύλης. Εντός του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή και της νέας, υπερσύγχρονης γέφυρας στον Καραβόπορο. Παράλληλα εκσυγχρονίστηκε το οδικό κύκλωμα των Μετεώρων, ενώ έγιναν παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού.

Στα Τρίκαλα ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Ήδη μεταφέρθηκαν οι τερματικοί σταθμοί του Αστικού ΚΤΕΛ ένθεν κακείθεν της κεντρικής πλατείας, ενώ ολοκληρώνονται από μέρα σε μέρα τα έργα ανακατασκευής της λαϊκής αγοράς, στη νησίδα της 28ης Οκτωβρίου.

Στην Πύλη η πρώτη μεγάλη δέσμευση Κώστα Μαράβα υλοποιήθηκε και η κωμόπολη έχει πια πρόσβαση στο Φυσικό Αέριο. Το γεγονός δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή και φιλική στο περιβάλλον ενέργεια.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το 2020 άλλαξε χέρια μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες των Τρικάλων. Τα αναψυκτικά «ΚΛΙΑΦΑΣ» πέρασαν στην ιδιοκτησία των αδελφών Σαράντη οι οποίοι προχωρούν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού της εταιρείες με στόχο μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά. Παράλληλα ο Μιχάλης Σαράντης προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ επιδιώκοντας είσοδο και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τον Σεπτέμβριο η περιοχή μας χτυπήθηκε από τον Μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟΣ και εκατοντάδες στρέμματα πλυμμύρισαν στα Δυτικά του Νομού, ενώ το γειτονικό μας Μουζάκι ισοπεδώθηκε. Ήταν ένα καμπανάκι για όσα έρχονται και μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, αν δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Στις μεγάλες απογοητεύσεις της χρονιάς το γεγονός ότι το ΣτΕ έβαλε για άλλη μια φορά φρένο στη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας. Πολλοί λένε πως «μπήκε η ταφόπλακα» στο πιο εμβληματικό έργο που επιχειρήθηκε ποτέ να γίνει στα Τρίκαλα.

Καλή χρονιά. Το 2021… καλύτερα!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης