Τοπικά

Αναφορά Κοντοτόλη στη Βουλή για τη γέφυρα Διάβας. Ζητά άμεσα λύση

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  με Αναφορά που κατατέθηκε σήμερα προς  τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και Δικαιοσύνης, τα αιτήματα δεκατεσσάρων (14) Κοινοτήτων του Ν. Τρικάλων, Δήμου Μετεώρων, που έχουν υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, το Σεπτέμβριο του 2023.

 

 

Ειδικότερα, κάτοικοι κι επαγγελματίες, εκφράζοντας την αγωνία και την απόγνωση χιλιάδων κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Αηδόνας, Αμαράντου, Αμπελοχωρίου, Γλυκομηλιάς, Διάβας, Ελαφίου, Καλομοίρας, Καλογριανής, Καστανιάς, Κλεινοβού, Κρύας Βρύσης, Ματονερίου, Παλαιοχωρίου και Χρυσομηλιάς, υπέβαλαν μία σειρά αιτημάτων άμεσης ικανοποίησης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στη Διάβα στις 20-1-2024.

Ως κυρίαρχο αίτημα, χωρίς να απεμπολούν τα υπόλοιπα, αναδεικνύεται η άμεση αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης από τη Γέφυρα της Διάβας, η οποία καταστράφηκε από τις πλημμύρες κι έχει αποκόψει τη συγκοινωνία για δεκάδες χωριά, ενώ είχαν δαπανηθεί πρόσφατα εκατοντάδες εκατομμύρια για την θωράκισή της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνακόλουθα, μεταξύ άλλων ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να στηριχθούν οικονομικά οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, να αυξηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, να επιδοτηθεί το κόστος ρεύματος, να ανασταλούν οι οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες, να δοθούν δωρεάν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους, καθώς έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες από το Σεπτέμβριο και μετά, για να μην εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι τα χωριά τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης