Τοπικά

Αντώνης Παπαγεωργόπουλος: “Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς των Τρικάλων”

Εκλογές Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου 2022 συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Πέρασαν δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Εκλογές που είχαν διχάσει τον κλάδο για την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας. Τότε με την παράλογη απόφαση της ΔΟΕ και της ιδεοληψίας που διακατέχει πολλούς στον επαγγελματικό συνδικαλισμό,  οδηγήθηκε ο κλάδος σε αποχή, με αποτέλεσμα την εκπροσώπηση διορισμένων μελών στα Υπηρεσιακά συμβούλια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις ήταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ν. Τρικάλων (ΠΥΣΠΕ ν. Τρικάλων), όπου ως υποψήφιος τότε με την ΔΑΚΕ/ΠΕ αποφάσισα να συμμετάσχω στην ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί:

  1. Θεωρώ, ότι στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για τις εκλογικές διαδικασίες και
  2. Δεν επιτρέπονταν να μείνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί χωρίς εκπροσώπηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Για την επιλογή μου αυτή , απειλήθηκα με διαγραφή από την παράταξη (κάτι που έγινε), απειλήθηκα με διαγραφή από τον σύλλογο εκπαιδευτικών (ήσσονος σημασίας), όμως σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτή μου την επιλογή. Τα δύο αυτά χρόνια εκπροσώπησα τους εκπαιδευτικούς στο ΠΥΣΠΕ από την θέση του αναπληρωματικού αιρετού και συνεργάστηκα άψογα με τα υπόλοιπα εξαίρετα μέλη.

Την Πέμπτη 6/10/2022 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Υπουργική Απόφαση Φ.350/97/122008/Ε3/5-10-2022 που καθορίζει την διαδικασία της εκλογής των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για την διετία 2023-2024. Σύμφωνα με την απόφαση οι εκλογές θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία και ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

Ως Α.Κ.Ε./Π.Ε. (Αυτόνομο Κίνημα Εκπαιδευτικών/ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) πιστοί στις αρχές μας δηλώνουμε, ότι θα συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία γιατί θεωρούμε ότι:

  1. Ότι οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι αδιάβλητες
  2. Θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων
  3. Θα αποφευχθούν επιπλέον μετακινήσεις για τους συναδέλφους
  4. Δεν θα χαθεί καμία διδακτική ώρα εξ αιτίας των εκλογών
  5. Επιβάλλεται να υπάρχει εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καλώ όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις πέρα από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Χαιρετίζω κάθε ορθή απόφαση επιστροφής στην ηλεκτρονική κάλπη και προτρέπω τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, να πάρουν μέρος έστω με καθυστέρηση δύο ετών.

Στόχος μου είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, η επανεκλογή μου και πάνω από όλα η εκπροσώπηση των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλώ, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του Α.Κ.Ε./Π.Ε. στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, γιατί παραμένω πιστός στις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ισονομίας και γιατί αποδείχτηκε ότι τα δύο αυτά χρόνια υπερασπίστηκα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με βάση τη νομοθεσία.

Η Συμμετοχή σας στις ηλεκτρονικές εκλογές και η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, θα μου δώσει δύναμη για την αλλαγή!

 

Για την Συντονιστική Επιτροπή

 

Παπαγεωργόπουλος Αντώνιος (Δάσκαλος)

Διευθυντής στο 17ο Δ.Σ. Τρικάλων

 

Υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα συμβούλια

ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΚΥΣΠΕ

 

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ/Π.Ε.

 

                   ΑΚΕ/ΠΕ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης