Τοπικά

Απέραντη… έρημος ο Πηνειός ποταμός στα Τρίκαλα (video-εικόνες)

Δραματικές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας. Έχοντας περάσει έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων 60 ετών, από άποψη βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, ο Θεσσαλικός κάμπος μοιάζει να βαδίζει ήδη προς ερημοποίηση.

 

Ο παρατεταμένος καύσωνας δε που ζήσαμε για 20 συνεχόμενες μέρες με θερμοκρασίες σταθερά πάνω από 40 C μας προϊδεάζει για ένα δυσοίωνο μέλλον. Όσον αφορά τον Πηνειό είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ νωρίς φέτος, ήδη από τα μέσα Ιουνίου (!!!) ο  ποταμός στέρεψε στα Τρίκαλα. Οι εικόνες που καταγράφει το trikalavoice.gr στο ύψος του Διαλεκτού είναι ενδεικτικές του δράματος που… θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η ροή του ποταμού διακόπτεται λίγο μετά την Καλαμπάκα προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες άρδευσης των χιλιάδων στρεμμάτων του Θεσσαλικού κάμπου. Έτσι καταγράφονται εικόνες σαν αυτές στο ύψος του Διαλεκτού όπου τους χειμερινούς μήνες τα νερά είναι ιδιαίτερα ορμητικά δημιουργώντας και φυσικούς καταρράκτες. Το ποτάμι ξαναβρίσκει τα… νερά του λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω όπου στην κοίτη του χύνονται παραπόταμοι δίνοντάς του την ομορφιά που έχουμε συνηθίσει.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης