Τοπικά

Απέραντη θάλασσα η… λεκάνη της Φαρκαδόνας!!!

Η πρώτη πλημμύρα του 2022 στο Δήμο Φαρκαδόνας μετά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού είναι γεγονός από τα ξημερώματα της Τετάρτης, θέτοντας σε διαρκή ετοιμότητα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Φαρκαδόνας και τους προέδρους των κοινοτήτων.

 

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το πρωί της Τετάρτης το φαινόμενο των πλημμυρών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη βυθίζοντας για μια ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις λάσπες και τα νερά χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και ακαλλιέργητων εκτάσεων σε Πηνειάδα, Ζάρκο, Κεραμίδι, Φαρκαδόνα, Κλοκοτό και Νομή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο κρατικός μηχανισμός βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα καθώς τεράστιοι όγκοι νερού κατηφόρισαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, η οποία για μια ακόμη φορά στάθηκε αδύνατο να τα συγκρατήσει με αποτέλεσμα να υπάρχει ολική υπερχείλιση.

Για μια ακόμη φορά στα νερά και στις λάσπες βυθίστηκαν περισσότερα των 40.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, αρκετά εκ των οποίων σπαρμένα με σιτηρά και τριφύλλι.

Τακτές αυτοψίες στα αναχώματα για την προφύλαξη των χωριών της Πηνειάδας, του Κεραμιδίου, του Κλοκοτού και της Νομής, πραγματοποιούσαν πρόεδροι των κοινοτήτων, Δήμος και Περιφέρεια προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστα συμβάντα.

Μάλιστα στην περιοχή του Κλοκοτού, διακόπηκε για μια ακόμη φορά η κυκλοφορία των οχημάτων από την συνδετήρια γέφυρα που ενώνει την κοινότητα με την όμορη της Μαραθέας του Δήμου Παλαμά.

Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, τεράστιοι όγκοι νερού, έρεαν στην κοίτη του Πηνειού προερχόμενες είτε από περιοχές των Τρικάλων, είτε από τον όμορο νομό της Καρδίτσας.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια θα συνεχίσουν και το επόμενο 24ωρο να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και στην κοίτη του Πηνειού συγκεντρώνονται ακόμη και τώρα όγκοι νερού από ορεινές περιοχές

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης