Τοπικά

Απολογισμός διετίας Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών

Τα δύο τελευταία χρόνια, από την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, με Δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαστεργίου και τώρα με τον Νίκο Σακκά, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε  το μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, που έφθασε στα 90 εκατ. Ευρώ.

 

 

Τρέξαμε, αφουγκραστήκαμε,  ανταποκριθήκαμε , υλοποιήσαμε,  ικανοποιήσαμε. Εκατοντάδες έργα μικρά, μεγάλα και εμβληματικά, είτε με δικούς μας πόρους είτε με χρηματοδοτικά Προγράμματα σε όλο το φάσμα των υποδομών μας.

Καθημερινά, η μόνη θέση μας, ήταν και θα είναι το όφελος του Δήμου και των δημοτών μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια, δίνοντας την μάχη της καθημερινότητας , ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος. Έναν Δήμο για τους δημότες του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη.

Τα προβλήματα πολλά, έλλειψη συνεργείων στα υπό κατασκευή έργα, καθυστερήσεις,  πολλαπλές και παράλληλες εργασίες αναβαθμίσεων δικτύων, αντιδράσεις και   αγανάκτηση κατοίκων, βλάβες, θεομηνίες και φυσικές καταστροφές. Σε ότι αφορά τις συντηρήσεις , έλλειψη προσωπικού, οχημάτων και υλικών. Δεν τα προλάβαμε όλα, αλλά εδώ θα είμαστε, για να συνεχίσουμε την επόμενη ημέρα, με ζήλο και αγάπη , γι αυτό που οραματιστήκαμε.

Μέσα από την καθημερινότητα ,αγάπησα περισσότερο τον τόπο μας και τα χωριά μας. Σε περιόδους δραματικών εξελίξεων, αντί της ευκολίας του καταγγελτικού λόγου, προτίμησα την  καθημερινή υπέρβαση των δυσκολιών.

Στόχος δικός μου και της ομάδας μας  είναι,  να ξεπερνούμε  καθημερινά τα όρια που εμείς οι ίδιοι τοποθετήσαμε και να συνεχίσουμε το όραμα που χαράξαμε, για έναν Δήμο ανθεκτικό, ανθρώπινο,  ισχυρό, σύγχρονο.

Αναθεωρούμε και επανασχεδιάζουμε, μετά την απίστευτη καταστροφή , με προτεραιότητα την θωράκιση του Δήμου μας, με ολιστική διαχείριση των λεκανών απορροής των ποταμών και των ρεμάτων μας, σε συνέργεια με την Περιφέρεια.

Ο κόσμος αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που τον βλέπουν οι άνθρωποι και αν μπορούμε να τον αλλάξουμε έστω και κατά ένα χιλιοστό, τότε ναι , μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Γιώργος Καταβούτας

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης