Τοπικά

Αποτέφρωση νεκρών. Θα ήθελαν οι Τρικαλινοί να το κάνουν;…

Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο Αποτεφρωτήριο Νεκρών στη χώρα μας. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα η οποία ιδρύθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια- με τον προϋπολογισμό της να ξεπερνά τα 4 εκατ. Ευρώ- στην Ριτσώνα και αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το καλοκαίρι του 2018.

Η μονάδα άρχισε να λειτουργεί στις 30 Σεπτεμβρίου (ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10 αποτεφρώσεις) ενώ στις εγκαταστάσεις της έχουν ξεναγηθεί και οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών των Τρικάλων.

Μέχρι σήμερα όποιος επιθυμούσε να αποτεφρωθεί-και στα Τρίκαλα είχαμε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια-έπρεπε να μεταφερθεί στη Βουλγαρία, με φυσικό επακόλουθο το κόστος να εκτοξεύεται.

«Πλέον» δηλώνει στο trikalavoice.gr  ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Τελετών Μιχάλης Παναγιώτου «το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 30% τουλάχιστον για την επιλογή της καύση έναντι της ταφής μετά το θάνατο».

Σύμφωνα με τον ίδιο κάθε χρόνο εκδηλώνονται 20-30 περιπτώσεις στα Τρίκαλα που επιθυμούν καύση, ωστόσο λόγω της δυσκολίας που υπήρχε από το υφιστάμενο πλαίσιο δεν προχωρούσαν τελικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης