Ροή Τοπικά

Απροθυμία Τρικαλινών γιατρών να αναλάβουν την κάλυψη ξενοδοχείων

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή μας προκαλεί το ασαφές πλαίσιο που θέτει η Κυβέρνηση για την απασχόληση των ιατρών.

Συγκεκριμένα κάθε ξενοδοχείο με δυναμικότητα άνω των πενήντα (50) κλινών υποχρεούται να έχει σύμβαση με γιατρό ο οποίος θα το καλύπτει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Τα ξενοδοχεία οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με ιδιώτες γιατρούς, ενώ αυτοί θα πρέπει να πληρώνονται και για τις κατά πράξη εξετάσεις που θα υποβάλλουν σε ασθενείς, όταν καλούνται.

Το ασαφές του πράγματος έγκειται στο… ποιος θα πληρώνει τελικά τους γιατρούς. Όπως λέει στο trikalavoice.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου “το πλαίσιο σε αυτό το σημείο, το οποίο όμως είναι και ουσιαστικό, είναι ασαφές. Είναι λογικό ο γιατρός αν δεν γνωρίζει πως και κυρίως από… ποιον θα πληρωθεί, να μην ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα”. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναμένεται να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα εντός των ημερών, καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης