Τοπικά

Απόφαση Γ.Σ. Εργαζομένων Εργοστασίου Γάλακτος «Τρίκκη»

Το Σάββατο 21 Απριλίου κα ώρα 8 στο χώρο του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία πραγματοποιήθηκε συζήτηση κα έγινε εκτίμηση της κατάστασης από την προηγούμενη συνέλευση (10/3/2018) μέχρι σήμερα.

Η γενική εκτίμηση μας για τα προβλήματα που μας απασχολούν είναι καταγεγραμμένη στην προηγούμενη συνέλευση και παραμένει η ίδια. Επίσης, τα αιτήματα που διαπιστώσαμε στη συνέλευση στις 10/3/2018 παραμένουν.

Επιπλέον, όμως διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση και Διεύθυνση της επιχείρησης δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων μας και την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας, παρά το γεγονός ότι εμείς με αίσθημα ευθύνης δώσαμε και με το παραπάνω τη πίστωση χρόνου που μας είχε ζητηθεί.

Ακόμα, δεν είχαμε καμία αναφορά για τις προθέσεις τους σχετικά με την επικείμενη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που σε δυο μήνες τελειώνει. Γι αυτό μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, συνθέσαμε και αποφασίσαμε με ψηφοφορία τις εξής ενέργειες:

 

  1. Την Τρίτη 24 Απριλίου αποφασίζουμε στάση εργασίας 12-2 μ.μ. και ταυτόχρονα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης, ενώ την ίδια ώρα αντιπροσωπεία μας θα επιδώσει την απόφαση της συνέλευσης, θα ενημερώσει αναλυτικά και θα ζητήσει από την Διοίκηση απαντήσεις και δεσμεύσεις σχετικά με τα αιτήματα μας.
  2. Ανάλογα και με τις απαντήσεις και δεσμεύσεις που θα πάρουμε, θα προχωρήσουμε σε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε ημερομηνία που θα συναποφασίσουμε μετά από συνεννόηση με την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.
  3. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή σε απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ και ώρα 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που φέτος είναι αφιερωμένη ενάντια στον πόλεμο.

 

Όλες οι ενέργειες μας έχουν σαν γνώμονα τις ανάγκες μας και το δίκιο μας, μας επιβάλλουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς. Ο αγώνας όμως δεν είναι υπόθεση μόνο όσων συμμετείχαμε στη συνέλευση, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων γιατί είναι κοινά τα προβλήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους μας να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε όλες τις παραπάνω αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την απουσία του προεδρείου του ΔΣ του σωματείου μας που όχι  μόνο λάμπει δια της απουσίας του, αλλά υπονομεύει και κάθε αγωνιστική ενέργεια που από τα κάτω και με διαφανείς και μαζικές διαδικασίες εκδηλώνεται.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΤΡΙΚΚΗ» ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης