Τοπικά

Βάπτισμα του πυρός για την Κοντοτόλη. Ομιλία επί του προϋπολογισμού στη Βουλή (video)

Με αναφορές στα Τρίκαλα, στη Φαρκαδόνα και στη Θεσσαλία, η ομιλία της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνας Κοντοτόλη στην Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη της παρουσία σε συζήτηση επί του προϋπολογισμού αυτής.

Αναλυτικά:
“Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Έρχομαι τώρα σε κάτι πολύ σημαντικό για μένα, εκτιμώ και για την εθνική αντιπροσωπεία, που έχει να κάνει με το λεγόμενο «κοινωνικό πρόσημο» της Βουλής.
Προβλέπεται στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό της Βουλής, ένα κονδύλι 1,1 εκατομμύρια ευρώ για επιχορηγήσεις νομικών προσώπων, αθλητικών σωματείων, φορέων, κλπ.
Προέρχομαι από την πολύπαθη Θεσσαλία, της οποίας οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες και οι κάτοικοι ζουν στην απόγνωση και στην απελπισία.
Πρόσφατα δέχτηκα αίτημα συλλόγων γονέων από σχολεία της Φαρκαδόνας για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.
Γνωρίζετε ότι τα παιδιά μετακινούνται καθημερινά με λεωφορεία σε όμορα χωριά και πόλεις γιατί τα σχολεία τους είναι κατεστραμμένα;
Γνωρίζετε ότι το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, έχει υποστεί ζημιές σε εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ;
Γνωρίζετε ότι ήδη αποχωρούν φοιτητές που έχουν έρθει από το εξωτερικό για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές κι εγκαταλείπουν τη χώρα μας, γιατί δεν έχουν πού να κάνουν μάθημα;
Αλλά, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε, κ. Πρόεδρε, νομίζω ότι οφείλουμε ως Βουλή να δείξουμε στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στο δράμα των Θεσσαλών συμπολιτών μας, να μην πω την τραγωδία, γιατί είχαμε και νεκρούς συμπολίτες, 17 σε αριθμό, και να δώσουμε ένα κονδύλι για την αποκατάσταση των σχολείων και του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, για την αποκατάσταση των δομών υγείας ή και για τη στέγαση των αστέγων.
Κι αυτό το λέω σε συνάφεια και του ποσού του 1,4 εκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει η Βουλή για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της σε κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Δεν πήραμε απάντηση, αν το νέο ενοίκιο προκαλεί μεγαλύτερη δαπάνη από τα υπάρχοντα.
Εξάλλου, όπως είπα και στην Επιτροπή, είμαστε διάσπαρτοι και εμείς οι ίδιοι οι Βουλευτές σε διάφορα κτίρια κι αυτό συνεχίζουμε.
Επομένως, κ. Πρόεδρε, ναι μεν υπερψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό και τον Απολογισμό της Βουλής, όμως, επισημαίνουμε πολύ σημαντικές παραμέτρους, κατά τη γνώμη μας, που θα όφειλε να ικανοποιεί ένας προϋπολογισμός της Βουλής.
Και θα κλείσω λέγοντας πως οι συμπατριώτες μου, οι Θεσσαλοί και ειδικά οι Τρικαλινοί, περιμένουν με όση υπομονή τους έχει απομείνει πότε θα λάβει επιτέλους η Πολιτεία αποτελεσματικά μέτρα τόσο για να ξαναβρούν τη ζωή τους και κυρίως για να μην ξαναζήσουν τα ίδια με την πρώτη κακοκαιρία.
Και σε αυτό η Βουλή οφείλει να συμπράξει στο πλαίσιο και του εφικτού και του συμβολικού”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης