Τοπικά

Βιντεοπαιχνίδι για τον Μύλο των Ξωτικών έφτιαξαν μαθητές του Θεσσαλικού ΙΕΚ Τρικάλων

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της ειδικότητας  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ     οι σπουδαστές  του Θεσσαλικού ΙΕΚ Τρικάλων με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή  ‘Ιτσιου Αλέξανδρου  ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο βιντεοπαιχνίδι με τίτλο: “Τα Χαμένα Δώρα και τα Ξωτικά”.

 

 

Το παιχνίδι είναι ένα μικρό αφήγημα γύρω από τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά του (τον Τζακ, τη Τζιλ και εσάς), και τις περιπέτειές τους στην αποθήκη των δώρων. Μέσα από αυτή την περιπέτεια, οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο των Χριστουγέννων στον Μύλο των Ξωτικών.

Η διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού απαιτούσε μια σειρά από τεχνολογικές δεξιότητες και εργαλεία.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους Βισβίκη ‘Αγγελο, Μάρκο Κων/νο, Μπετχαβά Βασιλεία, Ξάφου Βασιλική και Ρακοβίτη Γεώργιο ανέπτυξε την ιστορία, έπειτα τον κώδικα του παιχνιδιού και, τέλος, επέλεξε και ενσωμάτωσε θεματική μουσική και γραφικά για το αποτέλεσμα.

Η ανάπτυξη του βιντεοπαιχνιδιού δεν ήταν μόνο μια εμπειρία μάθησης αλλά και μια ανακάλυψη της αξίας της ομαδικής δουλειάς και της δημιουργικής σκέψης. Εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες, οι σπουδαστές  απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία στην επίλυση

προβλημάτων και την εφαρμογή δημιουργικών λύσεων, όπως ανέφεραν.

Το βιντεοπαιχνίδι “Τα Χαμένα Δώρα και τα Ξωτικά”, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για παιδιά και ενήλικες που θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.

Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν για Windows, Linux & Mac και μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link ΕΔΩ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης