Ροή Τοπικά

Για τους Έλληνες της Διασποράς η ομιλία του Θανάση Λιούτα στη Βουλή

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο αίρονται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Απόδημων Ελλήνων από τον τόπο της κατοικίας τους στο εξωτερικό, τοποθετήθηκε ο Θανάσης Λιούτας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι, με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και ιδίως του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η διευκόλυνση της ψήφου για τους Έλληνες Ομογενείς γίνεται πραγματικότητα και με τον τρόπο αυτό ικανοποιούμε  ένα ιστορικό και δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Ομογένειας.

 

«Πλέον, οι Έλληνες της Διασποράς δε θα υποχρεώνονται να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ταξίδι που πολλές φορές μεταφραζόταν για πολλούς σε ένα υπέρογκο έξοδο.

Η πατρίδα πλέον τους συναντά στη χώρα του εξωτερικού. Στη χώρα που ζουν και εργάζονται».

 

«Πλέον, θα μπορούν οι Έλληνες Ομογενείς να εκφράζουν μέσω της ψήφου, το πολιτικό τους ενδιαφέρον για την πατρίδα μας, από τον τόπο που διαμένουν. Το πολιτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίζει τον Έλληνα, όπου και εάν βρίσκεται, όπου και εάν κατοικεί, όσο μακριά και αν βρίσκεται από τη μητέρα πατρίδα».

 

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ιστορία του τόπου μας και ειδικότερα είπε ότι:

 

«Κυρίες και κύριοι, προέρχομαι από έναν τόπο, από τον Νομό Τρικάλων, όπου γνωρίζουμε όλοι, πολλούς συμπατριώτες μας, που μην μπορώντας να ζήσουν και να βιοποριστούν στην πατρίδα, έπαιρναν τη δύσκολη απόφαση της αναζήτησης μιας νέας ζωής στο εξωτερικό.

Γνωρίζουμε τις στιγμές αυτές. Στιγμές, όπου συμπατριώτες μας αποχωρίζονταν την οικογένειά τους, ώστε να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, αλλά και να βοηθήσουν την οικογένεια που έμενε πίσω».

«Γνωρίζω», συνέχισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «τη βαθιά αγάπη των Ελλήνων της Διασποράς για τον τόπο μας και για τη χώρα μας συνολικότερα. Γνωρίζω την έγνοια τους και τον καημό τους για την ιδιαίτερη  πατρίδα τους.

Ξέρω πάρα πολύ καλά τη μεγάλη τους προσφορά προς τον τόπο και προς τις οικογένειές τους. Και γνωρίζω ότι είναι άνθρωποι της προκοπής, της εργασίας, και οι οποίοι έχουν πάντα την πατρίδα όλων μας, πολύ ψηλά και πάντα μέσα στην καρδιά τους.

Πόσα πολλά ελληνόπουλα, μαζί με τους γονείς τους, βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό, βιώνοντας τις δύσκολες συνθήκες της μετανάστευσης και τελικά τα κατάφεραν».

Ο κ. Λιούτας δήλωσε, ότι είναι εθνικό μας χρέος, τόσο η στήριξη των Ελλήνων στο εσωτερικό, όσο και η στήριξη στους Έλληνες της Ομογένειας, και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι, «οι Έλληνες στο εσωτερικό, όλοι εμείς, και ο Απόδημος Ελληνισμός είμαστε ένα και ως ένα θα συνεχίσουμε».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης