Τοπικά

Γνωστός Τρικαλινός καρδιολόγος έγραψε ποιήματα για την… καρδιά: “Η καρδιά αλλιώς”

“Η καρδιά αλλιώς” είναι η συλλογή ποιημάτων του Τρικαλινού ιατρού-καρδιολόγου Γιώργου Κλωτσοτήρα που εκδόθηκε από τις εκδόσεις “Γραφή”.

 

 

“Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησής μου με την καρδιά, διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο όργανο είναι το πιο ανθεκτικό απ’ όλα τα άλλα, αλλά και το πιο σημαντικό. Πρώτο ξεκινά να εργάζεται και τελευταίο σταματά. Όμως, εκτός απ’ την καρδιά που όλοι μας ξέρουμε και πρέπει να φροντίζουμε, υπάρχει και η άλλη καρδιά, που είναι ο κύριος πομπός και δέκτης όλων των συναισθημάτων και των αισθημάτων. Σ’ αυτή λοιπόν την καρδιά είναι αφιερωμένη αυτή η συλλογή των έμμετρων ποιημάτων[…]”.

 

Αυτά αναφέρει στον πρόλογο της ποιητικής του συλλογής ο καρδιολόγος Γιώργος Κλωτσοτήρας, που αρέσκεται να (αυτο)αποκαλείται και ιατροφιλόσοφος – και μετά την έκδοση των στίχων του, δικαίως και ποιητής.

Με τις δυο ιδιότητές του, μπορεί δικαίως να θεωρηθεί γνώστης της καρδιάς, και έτσι, και αλλιώς, γιατί, αν δεν γνωρίζουν την καρδιά οι καρδιολόγοι και οι ποιητές, τότε ποιος τη γνωρίζει!

Η συλλογή αποτελείται από 64 ερωτικά ποιήματα διάσπαρτα σαν στα 64 τετραγωνάκια σκακιέρας, χωρίς κανένα από αυτά να διεκδικεί βασιλικό ρόλο ή αξιωματικού ή πύργου, αλλά όλα να είναι στρατιώτες στην υπηρεσία της παλιάς, ρομαντικής ερωτικής ποίησης με στίχους ομοιοτέλευτους, μιας και ο Γιώργος Κλωτσοτήρας πιστεύει ότι αυθεντική ποίηση σημαίνει κυριαρχία της ρίμας, δηλαδή του ρυθμού και της αρμονίας.

Στον ισχυρισμό του Γκαίτε, ότι οι πληγωμένες καρδιές δύσκολα θεραπεύονται, ο καρδιολόγος-ποιητής αντιτάσσει το «Η καρδιά αλλιώς» ως αντίδοτο και θεραπεία.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Γιώργος Κλωτσοτήρας γεννήθηκε και ζει στα Τρίκαλα. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στην καρδιολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο Ντίσελντορφ  της Γερμανίας. Συνέγραψε δύο βιβλία καρδιολογίας και δημοσίευσε πολλές επιστημονικές μελέτες. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με στίχους.

 

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης